Senatorul Alexandru Cordos i-a adresat o intrebare Ministrului Transporturilor Relu Fenechiu Sanatatii Eugen Nicolaescu. Obiectul intrebarii: Confortul calatoriilor cu CFR Calatori

Ati depus eforturi sustinute pentru privatizarea CFR Marfa. Insa in domeniul transporturilor pe caile ferate se afla si CFR Calatori care trece printr-o perioada dificila datorita lipsei lichiditatilor.
Aceasta companie a acumulat datorii uriase in ultimii ani si unul din elementele care au contribuit la acest lucru este nivelul subventiei de la stat. In ultimii 5 ani s-au acumulat nevoi de finantare din subventie care nu au fost niciodata acoperite.
Stergerea datoriei CFR Marfa va influenta constructiv si activitatea CFR Calatori datorita faptului ca CFR Infrastructura va putea aloca acum fonduri pentru intretinerea si innoirea infrastructurii feroviare?
Domnule ministru, avand in vedere cele prezentate, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi preciza cum va sustine si incuraja Ministerul Transporturilor planurile CFR Calatori de a asigura conditii moderne de transport in urmatorii ani?