RTV.net: Primul tronson al bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus, finalizat in iulie

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat joi stadiul lucrarilor la bulevardul "Diametrala nord-sud Buzesti-Berzei-Uranus". Edilul spera ca prima etapa a proiectului, mai exact tronsonul dintre Piata Victoriei si strada Vasile Parvan, sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii iulie.
"Sper ca in cel mai scurt timp sa reusim sa redam circulatiei un nou bulevard, adevarata coloana vertebrala a circulatiei din Centrul Bucurestiului, ce va functiona ca alternativa pentru Calea Victoriei si ruta b-dul Lascar Catargiu, b-dul Magheru si b-dul Dimitrie Cantemir. In acest moment, se lucreaza la ultimul tronson al primei etape a bulevardului care leaga Piata Victoriei de str. Vasile Parvan. Acum sunt aproape finalizate lucrarile la retelele edilitare si se mai lucreaza la carosabil si la calea de rulare a tramvaiului" , a declarat Sorin Oprescu.
Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus este un bulevard cu cate doua benzi pe sens si banda pentru biciclisti, cu trotuare cu o latime cuprinsa intre trei si cinci metri si linie de tramvai pe zona mediana, reprezentand o alternativa pentru ruta bulevardelor Lascar Catargiu - Magheru - Dimitrie Cantemir, dublata de Calea Victoriei.
Proiectul are trei etape, prima vizand tronsonul dintre Piata Victoriei - Vasile Parvan, a doua, Vasile Parvan - Piata George Cosbuc, iar a treia, Piata George Cosbuc - Gara Progresul.
In 25 martie, Primaria Capitalei a inceput lucrarile de demolare a Halei Matache, care erau necesare pentru a face loc magistralei rutiere Buzesti-Berzei, monumentul urmand sa fie reconstruit, folosind elementele arhitecturale cu valoare de patrimoniu, pe un amplasament din apropiere.
"Hala Matache - o sa o facem incet, incet si o sa o terminam. Va fi vorba de cateva luni de la inceperea acestor lucrari. E marcat locul, este al nostru, mai avem de demolat acolo o ramasita din cladirile vechi, care nu este cladire de patrimoniu", a explicat Oprescu la momentul demolarii monumentului de patrimoniu.