Adevarul : A fost stabilit traseul autostrazii Comarnic-Brasov

Compania de drumuri a stabilit traseul viitoarei autostrazi Comarnic-Brasov care va fi realizata in parteneriat public privat. Autostrada va avea doua tronsoane, iar investitia se ridica la 6,6 miliarde lei.
Autostrada va trece pe langa cele mai importante statiuni de pe Valea Prahovei, scrie tvrnews.ro. Aceasta va incepe la Comarnic, trece pe langa Busteni, Sinaia, Poiana Ţapului, Predeal si Rasnov si iese dupa Brasov, la Cristian. De-a lungul autostrazii sunt prevazute noduri rutiere la Sinaia, Busteni si Predeal.
CNADNR a primit oferte din partea unei companii din China si a trei asocieri de firme pentru proiectarea, constructia, finantarea si operarea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, printre ofertanti fiind si companiile Vinci si Aktor, care s-au retras din acest proiect in urma cu trei ani.
Astfel, pe lista s-au inscris compania China Communications Construction si asocierea formata din firmele Spedition UMB si Tehnostrade, asocierea formata din Vinci, Strabag si Aktor, precum si asocierea formata din Impregilo si Salini.
Premierul Victor Ponta a anuntat dinainte de a se cunoaste castigatorul ca sectorul de autostrada concesionat va fi taxat. "Cei care fac aceasta concesiune vor pune bariera si vor pune taxa", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.
In documentatia CNADNR se arata ca, de fapt, noua autostrada va ajunge pana in zona localitatii Cristian. Tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov se compune din doua sectiuni: Comarnic-Predeal (in lungime de 36,2 km) si Predeal-Cristian (21,8 km). Traseul autostrazii va cuprinde 18 tuneluri, cu o lungime totala de 2.890 de metri. Finantarea pentru autostrada de de 6,6 miliarde de lei.