Europarlamentarul Daciana Sarbu a declarat ca sunt avute in vedere solutii legislative de creare a unor spatii speciale pentru produsele bio in marile magazine si a aratat ca promovarea agriculturii bio poate fi mai importanta pentru dezvoltarea Romaniei chiar decat intrarea in Schengen.
"Promovarea agriculturii bio este mai importanta pentru dezvoltarea Romaniei chiar decat intrarea in Schengen, ea poate contribui nu numai la dezvoltarea agriculturii si a mediului rural, ci si la definirea unui brand de tara autentic. Ne gandim la gasirea unei solutii legislative de creare a unor spatii speciale pentru produsele bio in marile magazine", a spus Daciana Sarbu.
Declaratia europarlamentarului a fost facuta la Nurnberg, in cadrul Targului Biofach, destinat agriculturii ecologice.
In cadrul aceluiasi eveniment, premierul Victor Ponta a subliniat importanta agriculturii ecologice, pentru care ar trebui gasite noi proceduri de sprijin si de promovare.
"Trebuie sa gasim pentru toti producatorii din Romania, dar si din restul Europei, programe europene si politici nationale pentru noi proceduri de sprijin, de incurajare si de promovare a agriculturii ecologice si a produselor bio. Credem ca este o mare oportunitate pentru producatorii din tarile noastre si pentru viitorul nostru, al celor tineri, care pot sa aiba acces la produse eco si care respecta cele mai inalte standarde", a declarat Victor Ponta.
Cel mai mare targ de comert cu produse ecologice din lume - "BioFach Nurnberg 2013" - si-a deschis portile miercuri pentru 2.420 de expozanti din 130 de tari si pentru cei peste 40.000 de vizitatori care se estimeaza ca vor vizita targul in cele patru zile de evenimente (13-16 februarie 2013). Romania detine statutul de tara a anului la editia din 2013 a Biofach, fiind reprezentata de 55 de expozanti din sectorul agriculturii ecologice.

Sursa : energyonline.ro