Ziarero.antena3.ro: OTV, trimisa dupa Elodia. Ce se intampla la PROTV si DIGI?

Miscari spectaculoase s-au petrecut in presa romaneasca in ultimele zile. CNA a tras obloanele la OTV-ul lui Dan Diaconescu, PROTV-ul are si el probleme dupa ce boss-ul Adrian Sarbu a parasit postul pe care l-a creat, iar miscari importante se produc si la DigiTV.
Emisia OTV a fost intrerupta marti, in jurul orei 18.40, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a retras cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii care il are ca asociat principal pe Dan Diaconescu, anunta ANTENA3.
Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, considera ca decizia luata de CNA este una cu substrat politic. Mai mult, remarca ADEVARUL, liderul PP-DD spune ca inchiderea postului s-a facut la ordinul premierului Victor Ponta. De altfel,COTIDIANUL anunta ca ultimul mesaj difuzat de aceasta televiziune, inainte ca emisia sa fie intrerupta a fost urmatorul: "Emisia postului OTV a fost intrerupta la ordinul lui Victor Ponta".
Diaconescu, citat de GANDUL, banuieste ca premierul a "colaborat" in luarea aceastei decizii cu presedintele Basescu, nemultumiti de intentia fondatorului PPDD de a propune rediscutarea, in Parlament, a rezultatelor referendumului de anul trecut. Insa conform anuntului oficial oferit de CNA licenta OTV a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului.
JURNALUL NATIONAL sustine ca este vorba de 52 de amenzi in cuantum de 1,17 milioane de lei, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa.
OTV fost un permanent client al amenzilor CAN, afirma EVENIMENTUL ZILEI. Dan Diaconescu a sustinut tot timpul ca aceste penalizari nu au nicio legatura cu spectacolul desantat pe care il promova la TV, ci cu faptul ca e un cui mare in pantoful politicienilor de la putere.
Retragerea licentei si inchiderea OTV de CNA e salutata si de analistii citati deRING, care sustin ca "Romania e un caz special, un post ca OTV nu ar putea exista in nici o tara care are legislatie audiovizuala normala si in care aceasta lege e respectata".
Pe de alta parte, GANDUL afirma ca licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA. Iar CURENTUL aminteste ca plenul reunit al Parlamentului a confirmat-o, chiar ieri, pe Laura Corina Georgescu in functia de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului. Sustinuta de Guvern si PSD, doamna respectiva a primit 382 de voturi favorabile si 48 impotriva, devenind astfel prima femeie care ocupa functia de presedinte al CNA.
Iar la scurt timp dupa votul din Parlament, CNA si-a si anuntat prima masura administrativa luata sub noua conducere: a retras licenta OTV. Anterior, afirmaADEVARUL, Laura Georgescu a lucrat la Guvernul Romaniei, unde a ocupat functia de consilier relatii mass-media, Departamentul pentru lupta antifrauda - DLAF, dar si cea de consilier la Corpul de Control al Primului Ministru. In mass-media, Laura Georgescu si-a desfasurat activitatea la TVR, dar si la ProTV.
Despre ProTV aminteste si NATIONAL, care afirma ca Adrian Sarbu a lasat televiziunea pe care a creat-o pentru un post de vicepresedinte la DigiTV, post detinut de miliardarul Zoltan Teszari. Vestea ca Adrian Sarbu, presedinte si CEO al Central European Media Enterprises (CME), compania care detine trustul MediaPro, a batut palma cu patronul Digi TV cade greu peste angajatii ProTV.
Pentru a fi sigur ca Sarbu nu va refuza postul oferit, discretul miliardar care detine imperiul RCS&RDS si Digi i-a facut acestuia o oferta de nerefuzat: actiuni la televiziunile care emit deja in reteaua Digi TV dar si la o alta, care va fi infiintata in curand si care se pregateste sa ingenuncheze ProTV-ul, mai afirma NATIONAL.
CNA a stabilit, ieri, si lista televiziunilor "must-carry", ce trebuie retransmise obligatoriu in 2013 de toti cablistii din Romania, anunta ROMANIA LIBERA. Printre posturile nou intrate in aceasta lista, observa AGERPRES, se numara Romania TV, Nasul TV si Transilvania Live, iar printre canalele care ies se afla Mynele TV, Trinitas TV si DDTV.