De Ce News : Andrei Tinu ii ataca pe CTP, Chirieac si Ursu, dar incurca ritualul ortodox

Andrei Tinu, fiul fostului director al ziarului Adevarul, a facut pomenirea lui Dumitru Tinu la cimitirul din Breaza, unde Dumitru Tinu este inmormantat. Cu acest prilej, Andrei a evocat tragedia, dar si razboiul pe care a trebuit sa-l duca pentru recunoasterea paternitatii. Andrei a folosit prilejul ca sa-i atace pe fostii colaboratori ai directorului Adevarului, Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu si Bogdan Chirieac.
Acum 10 ani, pe 1 ianuarie, 2003, directorul ziarului Adevarul, Dumitru Tinu, murea intr-un ciudat accident de circulatie. Anchetele oficile nu au reusit sa inlature speculatiile referitoare la moartea misterioasa a marelui gazetar.
Duminica, Andrei, fiul lui Dumitru Tinu, recunoscut dupa ani de procese, a declarat ca a fost la locul accidentului unde tatal sau si-a pierdut viata, dupa care a venit la mormantul din cimitirul din Breaza unde Dumitru Tinu este inmormantat. Aici, Andrei a spus ca a impartit niste mancare si a invitat prietenii tatalui sau la pomenire.
Andrei Tinu nu a ezitat sa-i atace pe fostii colaboratori ai lui Dumitru Tinu. "Nu sunt aici, in schimb, cei pe care tatal meu i-au facut oameni, Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu si Bogdan Chirieac", a declarat Andrei Tinu de la mormantul lui Dumitru Tinu.
Intrerbat de mostenirea pe care a obtinut-o dupa recunoasterea paternitatii, Andrei a declarat ca i-a revenit apartamentul din Herastrau si casa de vacanta din Breaza, unde anul acesta va petrece pentru prima data Revelionul. Acesta a declarat la RTV, ca intentioneaza sa scrie o carte si despre moartea tatalui sau, Dumitru Tinu.
Fata de cele declarate de Andrei Tinu, fostul redactor-sef Adevarul, Bogdan Chirieac, a declarat ca nu este vorba nicio secunda despre o trecere in uitare a lui Dumitru Tinu. "In cazul unor asemenea comemorari, eu stiu ca persoanele trebuie anuntate, mai ales ca a avut loc inainte de data la care s-a petrecut tragedia. Eu, unul, nu am avut cunostinta de intentia lui Andrei, ca as fi venit acolo, cu siguranta".