Blogul lui Constantin Gheorghe: Cu scarba, despre Dan Diaconescu

L-am cunoscut la inceputurile trustului de presa al lui Dan Voiculescu, cand scriam stand pe scari, aveam vreo doua masini de scris ofticoase, si pe coridoare, in cladirea de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti-pe care o cunostem foarte bine, de pe vremea cand Romania construia avioane, nu le arunca la groapa de gunoi-bantuiau tot felul de ciudati. Care ciudati au reusit(cu pierderile de rigoare) sa impuna atentiei publicului Antena 1, Radio Romantic si Jurnalul National. Chiar mi-e dor de vremurile alea! Prefer sa fac uitate mizeriile lui "directorale"! Las ca nici Tuca nu era vreo lumina manageriala. Despre morala, sa nu mai discutam! Dupa ceva ani intamplarea face ca sa ma aflu la originea suspendarii de catre CNA a emisiei OTV. Si-a meritat-o cu varf si indesat! Mizeriile pe care le-a facut atunci picau intr-un moment extrem de sensibil in negocierile de aderare la UE.
OTV a fost de la bun-inceput o televiziune-pubela. Dan Diaconescu a fost permanent obsedat de bani, si a facut orice pentru a-i avea. Pentru el nu exista nici etica profesionala, nici morala, nici valori. Doar banul conteaza. Cred ca nici politica nu-l intereseaza decat in masura in care este un instrument de facut bani.
Nu voi specula pe tema: "Dan Diaconescu, marioneta si creatia lui basescu, sau a PDL, sau al serviciilor." Toate trei pot fi in egala masura adevarate. Dar asta nu conteaza. Cel putin pentru el. Cata vreme are un permis pentru facut bani, serveste pe oricine! Cel mai bun exemplu este privatizarea Oltchim. In care s-a varat la ordin, pentru a face probleme guvernului Ponta. Ei bine, singurul cu probleme este el! PP-DD a scazut procente bune in sondaje, si tendinta este de scadere in continuare. Pentru multi care ar fi vrut sa-l voteze, imparatul este gol.
Acum a primit ordin sa candideze impotriva lui Ponta. Teoretic este o idee "geniala". Practic nu va intra in Parlament. Sa ma explic. Daca am inteles eu bine legea, in conditiile in care Ponta castiga cu peste 50% plus unul locul in Parlament, speranta lui DD este sa ia cat mai multe voturi, pentru a fi cat mai sus pe lista de redistribuire. Dar DD concureaza si cu cel de la ARD, care vrea si el voturi multe, ca sa aiba sanse la redistribuire, si cu PRM, care in Gorj pare sa nu fie chiar foarte mort. Deci joaca totul sau nimic. Poate si-o fi dat si el seama ca nu e dorit in Parlament, din moment ce i s-a ordonat sa candideze unde candideaza.
De fapt, ar fi in ordinea fireasca a lucrurilor. PDL are nevoie de PP-DD, nu si de Dan Diaconescu. Lucrandu-l la orgoliu, l-au trimis acolo unde are cele mai mari sanse sa nu intre in Parlament. Simplu, nu?
Cred ca si el stie ca va fi sacrificat. Are destule bube in cap, si nici nu este sigur ca acum mai poate fi protejat de raspunderea in fata legii. Si are de platit destule magarii. Sper sincer ca le va plati, si cu cat mai repede, cu atat mai bine.