InfoBrasov.net : Elicoptere pentru britanici de la Eurocopter (Autor : Vifor Rotar)

20 de elicoptere militare PUMA apartinand Fortelor Aeriene Regale ale Marii Britanii vor fi modernizate la Eurocopter IAR Ghimbav. Contractul, in valoare de 250 de milioane de euro, prevede aducerea aparatelor la versiunea PUMA MK2, pentru a fi folosite in operatiuni de salvare in teatrele de operatiuni militare. Implinirea a 10 ani de existenta Eurocopter in Romania a fost celebrata la Brasov de ambasadorii Frantei si Marii Britanii, alaturi de premierul Romaniei.
Cele 20 de elicoptere apartinand Fortelor Aeriene Regale ale Marii Britanii vor fi modernizate in baza unui contract semnat de Eurocopter cu Ministerul Apararii din Marea Britanie.
Primul dintre cele 20 de elicoptere Puma modernizate la Eurocopter Ghimbav a efectuat saptamana trecuta primul zbor , insa testarea aeronavei va mai dura cateva saptamani.
Primul ministru Victor Ponta, prezent la Ghimbav a felicitat fabrica de aeronave de la Brasov pentru cei 10 ani de parteneriat cu Eurocopter si pentru aeronavele fabricate aici si cu care Romania se mandreste in toata lumea.
Premierul si ambasadorii Frantei si Marii Britanii au urcat la bordul elicopterului Puma MK2 si s-au declarat incantati de aparatura de ultima generatie montata aici. Mai ales ca elicopterele vor opera in Afganistan.
Prin modernizarea elicopterelor vechi s-a prelungit durata de viata a aparatelor din dotarea armatei britanice cu inca 15 ani in slujba Fortelor Aeriene Regale
O parte dintre lucrarile contractate de Eurocopter vor fi efectuate la IAR Ghimbav partener in acest contract in caloare de 250 de milioane de euro. De la ceremoniile de la Ghimbav nu au lipsit prefectul judetului, primarul Brasovului si primarul orasului Ghimbav.