Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Romania si din Europa de Sud-Est, situat la iesirea din cartierul Militari din Bucuresti, isi va deschide portile pentru public la inceputul acestui week-end.
Magic World Developments, compania care controleaza si opereaza parcul de distractii Divertiland, a anuntat, pe pagina de Facebook a proiectului, ca parcul acvatic "La Plaja", va fi inaugurat vineri, 10 august. Cel mai mare aqua parc din tara este situat la kilometrul 13, pe autostrada A1 (Bucuresti - Pitesti), in apropierea magazinului Kika Militari.
Construit in etape, pe o suprafata de 35 hectare, complexul de entertainment Divertiland va avea, la finalizarea lucrarilor, un parc acvatic in aer liber, un parc de distractii in aer liber si un centru de divertisment familial acoperit, precum si un club wellness, cu centre dedicate activitatilor sportive si spa.
La Plaja Acua Park, prima etapa a proiectului, include 27 de tobogane, precum Kilimanjaro, Waterfall, Rainbow Tower, Snake Pitt, special pregatite pentru amatorii de senzatii tari. Vizitatorii se vor putea distra si la piscina cu valuri, care produce, la fiecare 30 de secunde, valuri de diferite marimi si recreeaza atmosfera unei insule tropicale. Parcul mai este parcurs si de un Rau Lenes, care ii va purta alene, pe o distanta de 1 km, pe clientii care vor sa se relaxeze pe saltele. Lazy River (n.red - Raul Lenes) are in centru si o cetate a ploii, Splash Attack (foto), care este echipata ca un labirint al distractiei pentru copii.
In water park mai sunt 17 cabane private, potrivit hartii disponibile pe site-ul proiectului. Cabanele private VIP Birds of Africa se adreseaza celor care vor sa aiba parte de intimitate si servicii extra: servire din partea personalului, mini-frigider, masa, scaune, prosoape, sezlonguri si wi-fi.
Plaja cu nisip din parcul acvatic are o suprafata de 3.000 mp si cuprinde restaurante, snack baruri, cafenele, spatii comerciale, unitate medicala, zona pentru petreceri si terenuri de volei de plaja.
Parcul La Plaja se desfasoara pe o suprafata de peste 70.000 de mp, incluzand locurile de parcare, si are o capacitate maxima de 7.000 de vizitatori zilnic.
Pentru a facilita accesul doritorilor la hiperparcul de distractii, dezvoltatorii intentioneaza sa introduca, din 2013, o statie de tren, Halta Sabarul, care sa faca legatura intre Gara de Nord si Divertiland, dar si sa solicite prelungirea unor linii de autobuze RATB, care sa-i aduca pe vizitatori cat mai aproape de parc.
Pana la data publicarii articolului, reprezentantii companiei nu au furnizat informatii cu privire la tarifele aplicate in incinta La Plaja Acua Park.