DeCeNews: Asigurarile au scapat de inundatii. Guvernul plateste pagubele

Oamenii care nu si-au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei, dar care sunt afectati de inundatii, vor avea de suferit. Amenzile pentru cei care nu si-au incheiat asigurare obligatorie vor incepe abia din luna august, pana atunci vor depinde ajutorul Guvernului si al primariilor. Culpa nu este in totalitate a celor care nu si-au incheiat asigurarea obligatorie. Pentru unele locuinte gradul de risc este prea mare, iar companiile de asigurari nu le incheie polita.
Pana la momentul in care se vor aplica amenzile, cei care nu si-au inchiat inca o polita, vor trai aceeasi poveste ca in fiecare an. Companiile de asigurari nu vor oferi despagubiri, iar oamenii vor fi nevoiti sa astepte ajutorul primariilor si al Guvernului.
Startul la amenzi se va da in luna august. Responsabilitatea va pica in sarcina primariilor, care vor trebui sa monitorizeze situatia fiecarei locuinte. La ultimul temen oferit de autoritati, DeCe News a vorbit cu mai multi primri. Desi atunci mai erau doar cateva zile pana la startul amenzilor, cei mai multi primari nu pareau a fi pregatiti sa ofere sanctiuni.

Ce inseamna asigurarea obligatorie a locuintei?

Incheierea unei polite de asigurare a locuintei are preturi variabile in functie de suma pe care ar trebui sa o primiti ca si despagubire. Astfel cea mai ieftina polita este de 10 euro si v-ar aduce in caz de calamitate 10.000 de euro despagubire. Aceasta suma urca progresiv din 10 in 10 euro pana la o polita de 100 de euro care v-ar aduce in caz de calamitate 100.000 de mii de euro despagubire.
Pentru a va face aceasta polita aveti nevoie doar de buletin si puteti merge la oricare dintre firmele de asigurari care fac parte din reteaua PAID.
Iata aici lista asiguratorilor autorizati: ABC asigurari, Ardaf, Astra asigurari, Carpatica asigurari, Certasig , City insurance, Platinum asigurari, Credit Europ asigurari, Euroins, Generali asigurari, Grawe , Groupama, Uniqua.