Senatorul Sorin - Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica: "Majorarea salariilor - scenariul PDL-ului".

Recent, domnul presedinte Traian Basescu a anuntat in Parlamentul Romaniei ca, in acest an, in care avem o oarecare crestere economica, salariile bugetarilor s-ar putea reintregi. Acest lucru s-ar putea intampla doar daca salariile acestor categorii socioprofesionale s-ar majora cu 15%. In acelasi timp, Ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a declarat ca analizeaza mai multe scenarii pentru cresterea veniturilor populatiei, inclusiv combinarea unei cresteri salariale cu o reducere a CAS, insa acestea depind de rezultatele bugetare ale primului trimestru.
Ulterior, Jefrey Franks, mai ca nu l-a umflat rasul, cand a contestat indirect masura populista propusa de domnul presedinte. Diplomatia domnului Jeffrey Franks s-a manifestat prin recomandarea de a majora salariile bugetarilor cu maxim 5%, procent care ar fi sustenabil si in acord cu conditiile FMI-ului.
Termenul propus de domnul presedinte era pentru luna iunie - luna electorala. Nici pana acum guvernul nu a identificat sursele financiare necesare pentru majorarea salariilor.
La ce sa ne asteptam pe viitor? La disponibilizari? La o crestere a somajului? De cand pana cand salariile acestor oameni vor fi marite? Pentru ca, nu pot sa nu ma gandesc, ca masura va rezista doar pentru scurta vreme. Probabil ca urmatorul guvern va fi nevoit sa taie salariile din nou, pe umerii sai fiind aruncata intreaga raspundere a actualelor masuri populiste.