DCNews informeaza : QED: nici in gluma publicul nu mai vrea Basescu (Autor : Val Valcu)
DeCe News a facut un experiment: o zi a publicat doar stiri pozitive sau elogii la adresa conducatorului iubit de pedelisti. Am vrut sa semnalam cititorilor cum ar arata presa, daca planul Puterii de subordonare a mass media, prin recompense, amenintari si pedepse, ar reusi. Am incercat, astfel, sa protestam impotriva inchiderii Antena 3.
Am anuntat pamfletul, extins la nivelul intregului front editorial, prin "capul de ziar" si printr-un editorial. Sigla "Ziua Osanalei" a ramas permanent afisata pe site.
Cu toate acestea, multe reactii postate de cititori au fost critice. Am fost acuzati de tradare, prostie sau blat cu Puterea. Multi nu au mai avut rabdare sa citeasca precizarile noastre sau ale altor cititori, injurand din prima, eventual amenintand ca nu vor mai deschide niciodata DeCeNews.
Nu ne temem de boicot. Am avut si vom avea destule dezvaluiri care ii vor atrage inapoi pe site pe cei s-au suparat de ideea pactului cu portocalii. Ultimele doua subiecte preluate de intreaga presa de la DeCe News au fost criza morfinei si incompatibilitatea in care se afla premierul Ungureanu, asa zisul penelist. Vom recidiva, cu siguranta.
Experimentul a dovedit, insa, polarizarea extrema din societate. Zeci de oameni ne-au sunat la redactie ca sa ne reproseze "tradarea". Oameni care se temeau ca au ramas fara un ziar de rezistenta impotriva unui regim sufocant. Le multumim si ne bucuram ca au nevoie de noi.
Exista si un public care a ramas fidel lozincilor basesciene, fiind arondat unor anumite medii de informare consacrate. Nu ne adresam acestuia, nici clientilor Puterii, care nu au incotro si trag nadejde privind la canale specializate in pupincurism. Evident ca ei simt nevoia sa intre din cand in cand aici si sa posteze mesaje propagandistice. Sper ca n-o fac gratis: e scuzabil sa mananci o paine murdara, nu si sa fii tampit.
In rest, publicul obisnuit nu mai vrea nici in gluma Basescu. S-a saturat!
De aceea nu vor reusi sa inchida Antena 3. Oamenii au nevoie de presa anti-regim:nu o gasesc la televizor, o vor gasi la radio sau pe net. In 1989, exista o singura Televiziune. La ce i-a folosit?