Jurnalul National informeaza: Plata TAXEI AUTO, amanata cu un an

Taxa de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 a fost suspendata pentru un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%.
Propunerea a fost avansata de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, in sedinta din aceasta dimineata a coalitiei si ar urma sa fie introdusa prin ordonanta de urgenta.
Noua lege a taxei auto, aprobata de Guvern in luna septembrie, adoptata de Senat in octombrie si de Camera Deputatilor la jumatatea lunii decembrie, a fost publicata in Monitorul Oficial pe 10 ianuarie si aplicata incepand cu 13 ianuarie 2012.
Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.
Incepand cu acest an, pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare trebuie achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor.