La cateva agentii ale CEC Bank, oamenii au stat ieri la cozi ore in sir, fie pentru ca s-au terminat banii din bancomate, fie din cauza aglomeratiei produse
Multi pensionari care au vrut, ieri-dimineata, sa isi ridice pensiile de la bancomatele CEC Bank din Craiova au avut surpriza sa le gaseasca fara bani. Pe strada Brestei, la gara si in alte locuri, banii s-au epuizat din bancomate de la primele ore ale diminetii, din cauza cererii destul de mari. "Stam aici de o ora si mai bine. Ni s-a spus ca baga bani peste o ora. Am fost si vineri dupa ora 16.00, dar nici atunci nu mai erau bani", a spus un pensionar care astepta la Agentia CEC de la gara. "Stau de 30 de minute. Sa vedem cand aduc bani sa alimenteze bancomatul. Unchiul meu a venit tocmai din Stoina, judetul Gorj, cu treaba in Craiova si are nevoie de bani. Asa ca stam pana scoatem banii", a spus Nicolae Barbulescu. "S-au consumat banii! Asta e! Dar stam in continuare la coada, ca avem nevoie urgenta de bani", a spus si Vasile Ilinca, pensionar. In alte locuri din oras, bancomatele bancii functionau normal, in ciuda cozilor aparute.
Pe strada Maria Tanase, zeci de oameni, majoritatea pensionari, stateau la coada si in interiorul bancii, si afara. De data aceasta, o pana de curent a blocat activitatea institutiei de credit. In centrul orasului, la Sucursala CEC Bank, la bancomat operatiunile se desfasurau relativ rapid, in ciuda aglomeratiei. Insa, in interiorul bancii, oamenii formasera randuri interminabile. Erau 50-60 de persoane la fiecare ghiseu, cei mai multi pensionari. "Am venit sa iau pensia din centru, ca la mine in cartier nu era curent la banca. Dar am facut o mare greseala. Cred ca stau doua ore la coada!", a spus o doamna de 65 de ani. Zecilor de pensionari li s-au adaugat si alte persoane, ajunse cu alte probleme la banca.

"Bancomatele vor fi alimentate! Nu sunt probleme cu banii"

Conducerea CEC Bank sustine ca dupa cele trei zile libere prilejuite de sarbatoarea Sfintei Maria, craiovenii au mers ieri in numar foarte mare sa-si ridice pensiile. In plus, detinatorii de carduri CEC Bank ar fi retras destul de mult numerar in weekend. "Bancomatele vor fi alimentate! Nu sunt probleme cu numerarul. Poate o fi o agentie-doua unde s-au terminat banii, dar noi vom face cerere sa fie realimentate toate bancomatele. De altfel, ne-am asigurat inca de vineri si am alimentat toate bancomatele CEC Bank, pentru ca stiam ca oamenii vor avea nevoie de bani, dar in aceste trei zile libere s-au retras mai multi decat de obicei. Vineri s-au introdus in bancomatele din Craiova opt milioane de lei. Nu aveau cum sa se epuizeze toti acesti bani", a declarat, pentru GdS, directorul sucursalei doljene a CEC Bank, Nicusor Stanciu. Reprezentantul bancii a mai spus ca nu sunt probleme de cash: "Oamenii trebuie sa stie ca, acolo unde nu mai sunt bani in bancomat, ei pot sa ceara banii din interiorul bancii si li se vor da. Nu exista probleme de numerar".