Pentru initierea unui proiect legislativ impotriva "hingherilor" de masini sunt necesare 100.000 de semnaturi
b365.realitatea.net informeaza: Campanie anti-ridicarea masinilor in Capitala VEZI UNDE (Autor : Cristina Macuc)
Sub sloganul "STOP ridicarilor abuzive a autoturismelor parcate in Sectorul 6!", Fundatia "Stefan Florescu - Din suflet pentru suflet" incearca sa stranga 100.000 de semnaturi pentru initierea unui proiect legislativ pe care sa il depuna in Parlament impotriva "hingherilor" de masini. In Sectorul 6, se ridica un autoturism la fiecare ora, arata datele Politiei Locale.
Dupa cum sustine bucuresteanul Stefan Florescu, presedintele Fundatiei "Stefan Florescu - Din suflet pentru suflet", intr-un comunicat de presa remis, vineri, la redactie, actiunea de strangere de semnaturi se va desfasura timp de o luna, in perioada 15 august-15 septembrie 2011.
In acest scop, urmeaza sa fie amenajate 10 corturi in zonele pietelor agro-alimentare, dar si in marile intersectii din Sectorul 6.
"Sunt Ştefan Florescu si in perioada 15.08. 2011 - 15.09.2011, te astept la cele zece corturi, special amenajate in zona pietelor si marilor intersectii din Sectorul 6, pentru a strange semnaturi impotriva ridicarii abuzive a autoturismelor parcate in Sectorul 6. De luni, 15 august, cele 10 corturi va stau la dispozitie", este mesajul lansat de Stefan Florescu tuturor soferilor care considera ca le sunt ridicate abuziv autoturismele pe raza Sectorului 6.
Cele zece corturi vot fi amplasate in urmatoarele locatii:
bd. Ghencea nr. 30 (capatul tramvaiului 41);

• str. Drumul Taberei nr. 90 - Piata Valea Ialomitei;
• str. Drumul Taberei nr. 122-124 - Piata Chilia Veche;
• str. Drumul Taberei nr.18 - Piata Orizont;
• str. Drumul Taberei nr. 34 ( in fata complexului alimentar);
• str. Drumul Taberei nr.42 - Piata Drumul Taberei;
• bd. Iuliu Maniu nr. 134 - 140 - Piata Gorjului;
• bd. Iuliu Maniu nr.73 - 92 - Piata Veteranilor;
• bd. Iuliu Maniu nr. 38 - 42 - Pasajul Lujerului;
• Calea Crangasi nr. 29 - Piata Crangasi.

Stefan Florescu, presedintele Fundatiei cu acelasi nume este si directorul Administratiei Pietelor Sector 4 din Capitala.
Datele Politiei Locale Sector 6 arata ca, in fiecare ora, cel putin o masina este ridicata de "hingheri". De exemplu, numai in primul trimestru al acestui an au fost saltate aproximativ 2.000 de autoturisme parcate neregulamentar pe strazile din Sectorul 6.
La nivelul Capitalei se ridica zilnic 100 de masini. O afacere profitabila pe spatele cetatenilor carora nu li se asigura locuri de parcare, desi platesc impozite pe masini.