B365.realitatea.net informeaza: Pasajul Basarab scumpeste apartamentele din Militari
Preturile medii solicitate pentru apartamen¬tele cu trei camere din cartierul bucurestean Militari au crescut de la 65.000 de euro la 70.000 de euro (plus 7,6%) pe parcursul lunii iulie, potrivit indexului imobiliar realizat de Ziarul Financiar in colaborare cu firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker.
Unii proprietari din Militari au reactionat imediat la deschiderea Pasajului Basarab, care a scurtat cu circa 20 de minute drumul dintre zona de sud-vest a Capitalei si nordul orasului. Majorarea preturilor solicitate vine in contextul in care media pentru trei camere la nivelul Capitalei a ramas constanta, in jurul a 80.000 de euro, scrie zf.ro.
In schimb, in zona 1 Mai, la capatul nordic al Pasajului Basarab, preturile solicitate pentru apartamentele cu trei camere au scazut cu aproape 10% pe parcursul lunii iulie, de la 103.000 de euro la 93.000 de euro, potrivit indicelui ZF.
Apartamentele din Militari aveau preturi de circa 120.000 de euro in 2008, anul in care piata imobiliara practic s-a blocat, iar preturile au inceput sa scada. Con¬sultantii considera insa ca Pasajul Basarab nu justifica o majorare de aproape 8% a preturilor intr-o singura luna.
Acestia apreciaza ca introducerea metroului in Drumul Taberei va avea o influența mult mai mare asupra prețurilor de tranzacționare a imobilelor de locuit din aceasta zona.