AGERPRES informeaza : Dulceata de cirese negre Topoloveana, la Targul Festin Romanesc
Dulceata de cirese negre Topoloveana, fara zahar adaugat si fara conservanti, va putea ajunge pe mesele consumatorilor incepand de vineri, dupa ce va fi lansata pe piata in cadrul Targului Festin Romanesc, organizat in Parcul Sebastian din Bucuresti, informeaza producatorul Sonimpex Serv Com.
Recunoscuta pentru calitatea produselor traditionale prezentate, editia a doua a acestui targ va mai oferi vizitatorilor doua premiere: prezenta a doua produse inregistrate de Comisia Europeana ca "Indicatie Geografica Protejata", respectiv magiunul de prune Topoloveni si berea Budejovicky Budvar, dar si a rosiilor de Izbiceni - viitoare candidate la inregistrarea ca produs cu indicatie geografica protejata la nivel european
Deoarece Targul Festin Romanesc, organizat intre 29-31 iulie, este dedicat "Lasatului secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria", organizatorii evenimentului vor oferi vizitatorilor care doresc sa tina postul bucate rafinate pe baza de fructe, legume si cereale, dar si specialitati din carne, lapte, branza, oua pentru cei care nu si-au propus acest lucru. Bineinteles ca nu vor lipsi bauturile traditionale si spectacolele live de cantece ale lui Ion Popa si de dansuri ale ansamblurilor din Topoloveni (Arges) si Izbiceni (Olt).
Dulceata de cirese negre Topoloveana este unul din cele mai recente produse ale Sonimpex Serv Com, inregistrat la OSIM in septembrie 2010 si premiat de Institutul de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI) in mai 2011 cu "Superior Taste Awards". Vizitatorii vor putea degusta aceasta dulceata si o vor putea cumpara direct de la producator.
Vizitatorii targului vor mai putea cumpara legume proaspete de Izbiceni (Olt), branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate (cascavele - afumate si neafumate, telemea, urda dulce si sarata, burduf simplu si in coaja de brad, specialitati de branza cu verdeturi, casuri - branza fermentata in mod traditional - oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau/Bacau si Topoloveni/Arges), carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi), precum specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut, specialitati secuiesti, pastrame si carnati din carne de vanat, pastrame si carnati din oaie, salamuri, parizer, carnati, toba, muschiulet crud afumat -produse traditionale romanesti oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati.
De asemenea, la targ se vor gasi si specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti, paine si specialitati de panificatie, miere de albine (miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis), sucuri - oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta, dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni, ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga), bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor, obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.