BNR vinde o moneda din aur dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga
In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 25 iulie 2011, o moneda din aur dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga.

Caracteristicile monedei din aur sunt urmatoarele:

- Valoare nominala: 100 lei
- Metal: aur
-Titlu: 900‰
-Forma: rotunda
- Diametru: 21 mm
- Greutate: 6,452 g
- Calitate: proof
- Cant: zimtat

Aversul prezinta un moment din istoria Romaniei - intrarea domnitorului Mihai Viteazul in Alba Iulia - suprapusa peste coperta unei lucrari de istorie scrise de Nicolae Iorga, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, anul de emisiune "2011" si valoarea nominala "100 LEI".
Reversul prezinta portretul lui Nicolae Iorga si semnatura acestuia, inscriptia in arc de cerc "140 DE ANI DE LA NASTERE" si anii intre care a trait savantul: "1871" si "1940".
Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati.
Pretul de vanzare pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 1.450,00 lei, exclusiv TVA.
Monedele din aur din emisiunea numismatica ,,Aniversarea a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga"" au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.