AGERPRES informeaza : Primarul municipiului Giurgiu crede in dezvoltarea Romaniei prin relansarea agriculturii si a domeniului energetic
Vicepresedintele PNL si primar al municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, crede ca Romania are sansa de relansare economica prin dezvoltarea a doua domenii de activitate, respectiv agricultura si domeniul energetic.
"Ca om care a lucrat in industrie ma doare sufletul ca industria in Romania a luat-o la vale si din locul trei in lume pe care il ocupam inainte de 1989 la productia de utilaj petrolier am rupt aproape de tot relatiile si dezvoltarea pe partea industriala cu tarile dezvoltate pentru ca azi in Romania nu putem spune ca mai exista industrie. In aceste conditii, doua domenii le vad necesare si posibile de dezvoltat in urmatoarea perioada in Romania, respectiv agricultura si domeniul energetic", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.
El spune ca Romania are posibilitatea sa nu mai importe niciun produs agricol si chiar sa ajunga un exportator de legume si fructe asa cum era inainte si, totodata, crede ca Romania poate dezvolta domeniul energetic si poate produce energie electrica si termica foarte ieftin prin instalatii eoliene si solare.
"Dupa dezvoltarea in aceste doua domenii cred ca vom putea vorbi de dezvoltarea infrastructurii si a turismului si schimburilor culturale in Romania", a incheiat Lucian Iliescu.