Constructorul a reusit sa devieze canalizarea care traversa kilometrul zero al orasului si va avea front de lucru la pasaj
Lucrarile la pasajul suprateran care va traversa kilometrul zero al Craiovei se vor inteti incepand de astazi, dupa mai bine de trei luni in care constructorul, pe langa munca la obiectivul in sine, s-a "luptat" si cu canalizarile, si cu cablurile din subteran. Ieri ,s-a reusit devierea canalizarii pe un nou tronson, iar acum muncitorii au front de lucru la pasaj.
"Astazi la pranz (ieri - n.r.) s-a terminat cu devierea canalului pe noul tronson, Universitate - giratoriul din Valea Vlaicii. Asta inseamna ca nu o sa mai curga apa spre Brestei pe vechiul canal, ci pe cel nou, prin tevile care s-au bagat in pamant si care sunt din fibra. Cele vechi aveau 60 de ani si erau din beton, iar acum putem spune ca, pe acest tronson, nu o sa mai fie probleme legate de avarii", a precizat Laurentiu Diaconu, manager de proiect la pasajul suprateran.
"De acum putem spune ca avem front de lucru sa muncim la pasaj si nu o sa mai existe nici un fel de impediment. Canalul trecea prin mijlocul pasajului, insa acum putem sa foram linistiti", a adaugat Diaconu. In paralel cu forarile vor incepe si lucrarile de deviere a retelelor de telecomunicatii. Acestea cad in sarcina SC Teleconstructia SA - sucursala Craiova, conform anuntului de atribuire facut de primarie, valoarea contractului fiind de aproape 36.000 de lei.

Picioarele podului apar la jumatatea lunii august

Forarile pentru cele doua picioare ale pasajului care se vor afla in intersectia de la kilometrul zero au inceput de ceva timp, insa cofrajele se vor vedea abia la jumatatea lunii august. Initial, dupa graficul de lucrari, picioarele podului trebuia sa se vada la sfarsitul acestei luni, dar vechea canalizare, care s-a spart de doua ori din cauza debitului si a ploilor, a incurcat socotelile constructorului. "Acum incep sa se decoperteze zonele unde s-au facut pilotii forati, insa cele doua picioare ale pasajului care vor fi in zona giratoriului din Valea Vlaicii se vor vedea pe la jumatatea lunii august. De fapt, ceea ce se va vedea va fi cofrajul", a explicat Laurentiu Diaconu.
Lucrarile sunt in intarziere cu o luna si jumatate, insa acest timp va putea fi recuperat, dupa cum sustine managerul de proiect. "Exista o intarziere, dar ea va fi recuperata si stim si cum vom face acest lucru", a conchis Diaconu.
Investitia pentru realizarea unui pasaj denivelat suprateran peste intersectia de la kilometrul zero al municipiului Craiova "in vederea preluarii traficului auto pe E70, respectiv strada Calea Bucuresti - bulevardul Nicolae Titulescu" se ridica la aproape 60 de milioane de lei, din care un milion de lei este suportat de la bugetul local. Constructia are ca termen de finalizare 28 mai 2012.