Ev.z.ro informeaza : Amenda pentru neasigurarea casei, amanata trei saptamani
Cei care nu si-au incheiat o asigurare pentru locuinta vor fi amendati abia din 5 august.
Desi romanii erau obisnuiti sa creada ca pot fi penalizati pentru neasigurarea locuintelor oricand dupa data de 15 iulie, vehiculata ca data limita pana la care trebuiau asigurate locuintele, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat, ieri, ca de abia peste trei saptamani vor putea curge amenzile aplicate de primarii.
"Normele privind aplicarea legii referitoare la asigurarea locuintei, republicata in februarie 2011, au aparut pe 6 mai 2011. Potrivit normelor, intocmite de CSA si de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), amenzile pentru neasigurarea locuintelor incep sa se aplice la 90 de zile de la aparitia normelor, respectiv incepand cu data de 5 august", a explicat, pentru EVZ, Marius Bulugea, presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
La finele anului trecut, MAI anuntase intr-un comunicat ca data limita pana la care romanii pot incheia o asigurare pentru locuinta este de 15 iulie.

Asigurarea caselor la primarii, in cateva luni

Tot zilele trecute, CSA a anuntat ca PAID va putea incheia protocoale cu primariile si cu administratiile de bloc, pentru vanzarea politelor obligatorii. "Este nevoie de cateva luni pentru a pune la punct acest sistem, pentru a lua legatura cu structurile asociative", ne-a declarat Marius Bulugea.
Potrivit lui Bulugea, pana ieri, romanii au incheiat 720.000 de asigurari obligatorii, pentru aproximativ 8,5% din numarul total al locuintelor din intreaga tara. In total, circa 40% din cele 8,4 milioane de locuinte din Romania detin polite de asigurare obligatorii sau facultative, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.