HotNews informeaza: Deputatul UNPR Valeriu Steriu, noul sef al Comisiei prezidentiale pentru Agricultura.
Presedintele Traian Basescu a semnat decizia de numire a deputatului Valeriu Steriu in functia de presedinte al Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, anterior functia apartinand lui Dacian Ciolos si Mihail Dumitru, fosti ministri ai Agriculturii.
Presedintele a semnat, potrivit unor surse parlamentare, decizia de numire a lui Steriu in aceasta saptamana, scrie Mediafax.
Valeriu Steriu este deputat de Olt, ales din partea aliantei PSD-PC, iar din februarie 2010 s-a inscris in UNPR.
Seful statului a semnat, in iulie, 2009 Decizia de infiintare a Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania. Pana acum nu a fost facut public niciun raport al acestei comisii.
Initial, comisia a fost condusa de Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, in prezent comisar european al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, apoi de Mihail Dumitru, fost ministru al Agriculturii, in prezent director in Comisia Europeana.
Prima intrunire a Comisiei a avut loc pe 6 iulie 2009, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Basescu.
Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale din iulie 2009, Comisia avea ca obiectiv elaborarea unor documente pentru orientarea strategiei si politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020-2025), planurilor de actiune pe temen mediu (pana in anul 2014) si pe termen scurt (care sa fie aplicate in anul 2010), precum si pozitiei Romaniei privind viitorul Politicii Agricole Comune.
Printre membrii comisiei se afla Cristian Hera, presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, membru al Academiei Romane, Ioan Paun Otiman, secretar general al Academiei Romane, director al Institutului de Economie Agrara, profesor Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Timisoara (USAMV), Alexandru Bogdan, membru corespondent al Academiei Romane, directorul Centrului de Biodiversitate Agrara al Academiei Romane, Valeriu Cotea, profesor universitar USAMV Iasi, si Maria Vincze, profesor la Universitatea Babes-Boyai Cluj Napoca.