Prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, are programata astazi o intalnire cu reprezentantii Sectiei Targu Jiu a Drumurilor Nationale, pentru a discuta conditiile si graficul reluarii lucrarilor de modernizare a Drumului National 66, pe tronsonul Rovinari - Bumbesti Jiu.
In conditiile in care firma din Ungaria, Vegyepszer International Ltd, nu a realizat decat 4,8% din lucrare si a cesionat recent contractul de executie catre Argecom Pitesti, exista premisele inceperii asfaltarilor, chiar de saptamana viitoare.
Potrivit prefectului Vasile Liviu Andrei, societatea din Arges a inceput sa aduca utilajele necesare la Targu Jiu si va beneficia in executia modernizarii celor 44,6 kilometri de drum national, intre localitatile Rovinari si Bumbesti Jiu, de asistenta din partea unei firme de constructii din Dolj.

Ungurii si-au batut joc

Liviu Andrei a mai spus ca lucrarile de modernizare vor fi monitorizate in permanenta de o echipa de la Prefectura Gorj si periodic, chiar de catre prefect.
"A fost semnat contractul de cesionare cu firma din Ungaria cu o firma din Arges si mai este o societate din Dolj. Oamenii au adus deja utilajele si vor incepe sa lucreze. Voi avea o intalnire miercuri (astazi-n.r.) cu factorii de decizie din cadrul acestui proiect. Vom incerca sa stabilim termene clare cu tot ceea ce trebuie sa fie executat si pus in practica", a declarat prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei.
De amintit ca firma din Ungaria, Vegyepszer International Ltd, a castigat licitatia de modernizare a DN 66 pentru suma de 25,7 milioane de euro. Din 2007 si pana in prezent, drumul a fost lasat de izbeliste, intrucat nimeni nu a dorit sa preia lucrarea la pretul respectiv. Finantarea este asigurata de Banca Europeana de Investitii si Guvernul Romaniei.