Senatorul PSD de Arges Serban Valeca i-a adresat prim-ministrului Emil Boc o intrebare intitulata: "Preturile la combustibili" in care i-a atras atentia asupra cresterii ingrijoratoare a preturilor carburantilor: "Incepand cu ultimele luni ale anului trecut se constata o crestere ingrijoratoare a preturilor la combustibili. In aceasta perioada, vazand declaratiile publice ale oficialilor romani privitoare la dispunerea de controale pe aceasta tema am urmarit rezultatele si din pacate in loc sa se constate o scadere, sau macar o inghetare a preturilor la combustibilii lichizi se constata o crestere continua. Va semnalez faptul ca aceste cresteri continue au inceput deja sa afecteze atat populatia cat si mediul economic prin cresterea preturilor la toate produsele"a spus senatorul Valeca subliniind totodata faptul ca, in situatii similare, guvernele altor tari au luat decizii concrete: "Conform unor informatii aparute in presa, guvernul bulgar a reusit sa obtina inghetarea preturilor la benzina si motorina, timp de o luna, in urma unei intelegeri cu cel mai mare producator local. Decizia a fost luata pe fondul discutiilor aprinse intre guvern, companiile de transporturi si producatorii si distribuitorii locali de combustibili. Potrivit premierului bulgar, inghetarea preturilor pentru o luna nu este un mecanism normal al pietei, insa acesta si-a folosit autoritatea pentru a negocia acest lucru, avand in vedere ca situatia economiei, in general, si a consumatorului final sunt extrem de importante pentru Cabinetul sau. Totodata se anunta ca guvernul tarii vecine intentioneaza sa implementeze si alte masuri pentru a stopa cresterea preturilor la combustibili."
In inchieierea intrebarii sale, senatorul colegiului Mioveni-Stefanesti l-a intrebat pe prim-ministrul Boc ce masuri concrete si in ce perioada de timp le va lua pentru a stopa aceste cresteri ilogice de preturi.
De asemenea, senatorul Valeca a tinut sa-i readuca premierului in atentie si situatia repornirii rafinariei Arpechim Pitesti, a carei functionare ar rezolva macar o parte din aceste probleme.