Mediafax informeaza: Vanghelie: Primul pas spre normalitate in politica romaneasca - momentul cand guvernul vine catre un primar din opozitie.
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat vineri la lansarea unui proiect de construire de locuinte in regim ANL, ca participarea sa alaturi de doi ministri este primul pas spre normalitate in politica romaneasca, in momentul cand un guvern vine catre un primar din opozitie.
Ministrii Elena Udrea si Gabriel Oprea, impreuna cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, au participat vineri la lansarea unui proiect de construire de locuinte in regim ANL.
"Sectorul 5 este cel mai vitregit dintre cele 6 sectoare. Din pacate, nici guvernele Romaniei si nici primarii generali de pana acum nu au reusit sa aiba o coerenta a dezvoltarii Bucurestiului. Cred ca acest oras va fi un pas pentru a echilibra problemele intre sectoare, pentru a echilibra chiar si bugetele intre sectoare si cred ca este primul pas care trebuie facut pentru Bucuresti. Este un proiect pilot pentru Romania - un cartier ecologic, ceea ce inseamna pentru Bucuresti o chestie de normalitate. As spune ca e primul pas spre normalitate in politica romaneasca, in momentul cand un guvern vine catre un primar din opozitie si, intr-adevar, vrea sa demonstreze ca alaturi de un primar din opozitie, care este norocos, cum zice doamna ministru, sau nervos, cum as spune eu, reusim sa putem sa ducem la bun sfarsit un lucru foarte bun", a spus Vanghelie.
Primarul Sectorului 5 a facut aceasta declaratie dupa ce Elena Udrea afirmase ca Marian Vanghelie este un primar norocos, deoarece are in sector un teren liber de peste 100 de hectare.
"Am capacitatea si imi doresc sa imi depasesc orgoliile, pentru ca orgoliile nu sunt bune in politica. Cred ca asta este o noua viziune de a incerca sa facem politica in Romania, sa putem sa schimbam lucrurile spre normalitate. Este prea multa saracie, este prea mult haos in Romania, si singura cale de dezvoltare a acestei tari este numai printr-o colaborare coerenta a tuturor factorilor de decizie, administratie locala si Guvern, neintelegand prin administratie locala si Guvern unii in opozitie si altii la putere. Eu cred ca e un pas din partea celor doi ministri", a adaugat Vanghelie.
El a precizat ca in luna mai va face o noua vizita in SUA. "Voi face tot ceea ce este posibil sa aduc acei investitori pentru a putea sa se finalizeze intr-o perioada foarte scurta. Panglici am taiat in foarte multe guverne, important e sa realizam ceva coerent", a adaugat primarul Sectorului 5.
Vanghelie a mai declarat ca "exista oameni si societati comerciale" care doresc sa investeasca in proiecte mari, "in mod deosebit in America, pe fondul asta eco".
Potrivit lui Vanghelie, nu doar oamenii de afaceri americani sunt asteptati sa investeasca in locuintele din Ghencea, ci si cei din alte tari.
"Investitorii, nu stiu de unde sunt si cum se numesc ei, pot sa fie si thailandezji, si libanezi, si austrieci, si turci, si romani - discutam de niste sume - investitorii sunt intereseti sa finanteze acolo unde exista garantii si unde pot castiga a la longue", a spus el.
Intrebat de ce cauta investitori in America, daca ii poate gasi si in Romania, Vanghelie a raspuns: "Daca dumneavoastra ii gasiti primii pe cei din Romania, eu nu mai plec in America si merg cu dumneavoastra la cei din Romania, pe cuvant de onoare".
La randul sau, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat ca in administratie nu se face politica.
"Am o oarecare experienta in administratia publica. Stiu un singur lucru: ca in administratie nu se face politica. Singura politica trebuie s-o faci in interesul cetateanului", a subliniat Gabriel Oprea.