Senatoul PDL Daniel Humelnicu crede ca noul Cod al Muncii va elimina o parte din munca la negru si la gri, a celor 1,5 milioane angajati din economia subterana.
"Noul Cod al Muncii propus de Executiv este asteptat atat de angajatori, cat si de angajati", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele interimar al organizatiei judetene Botosani a Partidului Democrat Liberal (PDL), senatorul Daniel Humelnicu.
"Eu cred ca este un Cod al Muncii asteptat atat de angajatori, cat si de angajati, care are ca pilon principal competenta, promovarea, atat in mediul privat, cat si in mediul public, pe competenta", a declarat Humelnicu.
El sustine ca sindicalistii se opun noii forme a Codului Muncii pe motiv ca acesta anuleaza o parte din puterea sindicatelor.
"Sindicatele sunt nemultumite pentru ca raman fara putere. Devin prioritare interesele angajatilor si nu ale sindicatelor", a aratat acesta.
Potrivit acestuia, noul act normativ va elimina o mare parte din munca "la negru" si din munca "gri", in conditiile in care, in momentul actual, in Romania exista peste un milion si jumatate de muncitori in economia subterana.