Roxana Iordache publica pe blog o analiza politica, intitulata "ANATOMIA SI FIZIOLOGIA PROPAGADEI REGIMULUI BASESCU. DE CE SI CINE A DAT DRUMUL LA INTREGISTRARILE CU PD-L", din care puteti citi in continuare a doua parte.

De zile in sir se mediatizeaza non-stop descinderile si arestarile de prin vami si puncte de frontiera, unele dupa altele, ca sa ocupe tot timpul presei, impreuna cu "revelatia" Bercea Mondialu (lamentabil modul in care Antena 3 face jocul regimului Basescu, prezentand o reglare de conturi din interiorul PD-L, ca pe o victorie a "primariei eroice" de la Slatina impotriva interlopilor, cand, de fapt, primarul Darius Valcov e seful lor, iar clanul Bercea - in analfabetismul lui -, dupa ce a cotizat auriu la Basescu si PD-L, a miscat in front si a incomodat mafia imobiliara patronata de liderul local de facto al partidului de guvernamant).
Nu-i de mirare ca sondajele de opinie ulterioare vor marca un salt, daca nu spectaculos, suficient pentru un inceput de frauda morala, al PD-L, pe tema anticoruptiei si anti-crima organizata - ca PR-ul opozitiei doarme, altfel, ar fi trebuit sa dea din start dosul de palma dezarmant, de fapt, ar fi trebuit sa previna aceasta campanie pe care acum cu greu ar mai putea-o opri, mai ales ca nici nu da semne ca ar avea intentia, dimpotriva, joaca reactiv in piesa scrisa de putere.
Simultan cu vamesiada si frontieriada calaretului pe calul alb Basescu, anticoruptul de neoprit, timpul presei e ocupat integral cu PD-L. Dupa ce i se canta anticipat prohodul si toata lumea se astepta ca alianta PNL-PSD sa ocupe scena, sa se vorbeasca numai de USL, ce sa vezi?! Se vorbeste numai si numai de partidul de guvernamant - si asta ca prin farmec, nu-i asa? Farmecele mesterului Manolea, dar mai mult(e) ale lui master Lazaroiu, care lucreaza cu materialul clientului: poporul roman redus la stadiul de populatie. In absenta formei de organizare civica. In absenta constiintei sociale. In absenta reperelor nationale. O populatie expusa experimentelor puterii. PR-ul mizeaza la fix pe reactivitate. Manipulata anticipat. Il mai ajuta si baietii din servicii, in aplicarea strategiei - un pariu ce parea imposibil - de prostire a nu stiu cata oara a grupurilor-tinta electorale. Si (nu) ma tem ca va reusi. Nu ma tem, adica nu-mi fac iluzii. Si nici nu ma mai mir de indolenta opozitiei, dupa precedentul alegerilor prezidentiale, proba ca (regimul) Basescu e capabil de orice si dispus sa faca orice, si angajat cu ferocitate in a face absolut orice ca sa se mentina si sa se perpetueze la putere. Sa se permanentizeze.
Deci, toata lumea, incepand cu presa si opozitia, face campanie electorala pentru PD-L. Y compris, Basescu. Iar comentariile sunt din categoria bascaliei minore pe tema apelativului folosit de Boc referitor la Basescu: domnul Traian. In loc sa se vorbeasca despre Codul Muncii, despre alternativa PNL-PSD, respectiv, USL, la toate. Dar ea pare ca e sublima, doar ca lipseste cu desavarsire, fals vehiculat intr-o veselie de putere, in lipsa de mediatizare. Si mai ales, in lipsa de actiune a opozitiei, care sa ia fata puterii, orice ar pune la cale. Toata disputa din PD-L e o simpla harneala (ceea ce nici unii de-acolo nu stiu, ca Lazaroiu si pe fraierii lor mizeaza, nu doar pe ai opozitiei, ai presei si ai publicului). Totul e facut pentru a tine, mereu, PD-L in prim plan. Si pe Basescu. Sa fie clar cine e jupanul.
Despre harneala Basescu-PD-L, nu peste mult timp. Cum anticipam, NIMENI, nici din presa, nici dintre analisti, nici din opozitie nu a pusproblema provenientei inregistrarilor si a cauzei scurgerii lor. Cine, cum, cand, ce, de ce si pentru ce - s-a cam uitat alfabetul presei. Si la urma urmelor, la ce bun ancheta, la ce bun investigatia de presa ori parlamentara, daca avem totul de-a gata, servit de servicii? Apetisant ca un pasat cu branza de vaci si telemea de oi.
Prin urmare, Daniel Morar, cu raportul DNA. Care serveste patria.