Iosif Buble (foto), reporter la Antena 3, arunca o fumigena pe blog: "Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu anunta desfiintarea unor posturi TV si a unor emisiuni."
'Ce sau cine este Alba ca Zapada? Pentru unii e un personal de poveste, pentru unii o forta politica ce va sa vie. Pentru un nene de la Cotroceni nu e nici una si nici alta. E un concept, un concept pe care il descrie ori de cate ori are ocazia. M-am cam saturat de ifosele domniei sale de profet si de guru al politicii romanesti. Pentru ca e sfarsit de an domnul cu conceptul a simtit nevoia sa ne explice niste chestiuni. Nu s-a marginit doar la conceptul cu pricina, ci s-a dedat si la invataturi pentru presa si pentru societatea civila.
Care e definitia conceptului Alba ca Zapada?
"Alba ca Zapada va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii il inteleg ca pe o noua formatiune politica, altii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-as intelege mai degraba ca pe o schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala", a declarat Sebastian Lazaroiu.
Buuunnn... Ce vrea sa ne spuna totusi? Daca citesti simplu ceea ce vrea sa spuna atunci esti dus in eroare. Daca insa citesti totul in cheia anului electoral 2012 atunci parca se mai clarifica imaginea.
Simplu si pe romaneste Puterea actuala ne anunta de la Cotroceni prin vocea unui consilier prezidential ca anul 2011 va fi anul in care va da atacul asupra presei si asupra mediului virtual - blogurilor si a celor indraznesc sa critice Puterea pe site-urile de socializare. "Presa are propriile sale complicitati la esec. A alimentat spirala populismului de cate ori a avut ocazia, a inchis ochii la marile fraude pentru concedii pe iahturi, a promovat divertismentul si kitsch-ul ca pe un drog pentru sedarea maselor in goana dupa credit cu buletinul, a vrut sa puna guverne, sa numeasca presedinti, fara sa isi asume si responsabilitati.", ne spune Sebastian Lazaroiu. Adica ne spune ca presa e OPIUM pentru popor.
Ce vrea sa ne anunte de fapt? Ca anul 2011 va aduce cu sine si inchiderea unor posturi TV care supara Puterea. "Explozia mediului virtual va inchide multe ziare si studiouri de talk-show.", anunta consilierul prezidential. Ahaaaa... Misto mod de a anunta inchiderea unor posturi TV sau desfiintarea unor emisiuni de dezbatere care deranjeaza.
Urmeaza apoi sa ne spune apoteotic cum va actiona Puterea in vederea alegerilor din 2012. Dupa desfiintarea mediilor TV "dusmane" se va da atacul asupra blogurilor care nu canta dupa partitura oranj - "Vom vedea bloguri mai influente decat marile titluri consacrate pe hartie. Lupi singuratici sau grupuri mici se vor exprima mai liber pe internet decat ar putea sa o faca in cadrele televizuale cu scaune, mese si moderatori care constrang si falsifica opiniile. Nu va fi o zona gri a anarhiei. Va fi o noua forma de organizare. Un caine de paza gras si imbatranit va fi inlocuit de mai multi lupi tineri, care vor veghea cu adevarat la democratia autentica", declara Sebastian Lazaroiu.
La o prima citire ai spune ca omul prevede o dezvoltare fara precedent in 2011-2012 a mediului on-line din Romania. Numai ca NU e asa.Se face o distinctie clara intre DEMOCRATIE si DEMOCRATIA AUTENTICA!. Cea autentica e promovata de PDL : Adica omuletul ne spune destul de clar ca vor incerca si incalecarea bloggerilor care mai comenteaza in front. Cu alte cuvinte... bai mucosilor care mai scrieti rau de noi, aveti grija ca dupa ce terminam cu TV-urile o sa urmati voi!
SA TRAITI BINE! Eu nu mai vreau! Voi? www.pesurse.ro'