Bucurestenii tranzactioneaza imobilele din Capitala la preturi diminuate, in medie, cu 15 procente fata de cele publicate in anunturile de profil.
Proprietarii caselor din Bucuresti sunt cei care au lasat cel mai mult din pret in urma negocierilor directe, scrie gandul.info.
"In medie 20%. Pretul mediu initial de listare este de 184.000 de euro, iar pretul mediu de vanzare ajunge la 147.000 de euro", spun reprezentantii portalului imobiliar magazinuldecase.ro.
Un studiu al aceleiasi companii, cu privire la pretul real de vanzare al imobilelor in perioada ianuarie 2010- decembrie 2010, arata ca, in Capitala, diferenta dintre pretul initial mediu de strigare si pretul final mediu anuntat de proprietari a fost de 14,18 %. Astfel, pentru o garsoniera evaluata de proprietar la 44.000 de euro, cumparatorul a platit numai 37.000 de euro.
Cele mai mici ajustari de pret au avut loc in cazul apartamentelor cu trei camere, situate preponderent in zonele centrale, unde pretul final de vanzare rezultat in urma negocierii a fost de 82.000 de euro, cu numai 4.65 % mai mic decat cel cerut de proprietari.
Potrivit Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, numarul tranzactiilor imobiliare raportate in Bucuresti a crescut cu aproximativ 20 de procente in primele zece luni ale acestui an, in timp ce valoarea operatiunilor de vanzare-cumparare inregistrate in Capitala, in acelasi interval, a urcat cu 10%.