In 2010, atitudinea si deciziile proactive au fost carti castigatoare pe piata de materiale de constructii. In ciuda previziunilor pesimiste din industria materialelor de constructie, Auto Alex, lider in zona Banat la vanzarea en-gros de materiale de constructii grele si principalul jucator din piata materialelor de constructii en-detail in judetul Caras-Severin, a obtinut in semestrul 1 din 2010 o crestere cu 33% a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada din 2009.
Intr-un interviu acordat Senior Software, dl. Adrian Torma, Administrator Auto Alex, afirma ca rezultatele obtinute in 2010 sunt strans legate de o strategie proactiva. Reprezentantul Auto Alex vorbeste despre doua ingrediente esentiale in contextul economic actual: o atitudine realist-optimista si decizii ferme, proactive:
"Pe o piata in scadere, am reusit sa ne crestem cota de piata, ne-am crescut cifrele atat ca si rulaje cat si ca profit, comparativ cu anii anteriori. Exista doua elemente care au contribuit la aceasta situatie: atitudinea si deciziile luate.
"O atitudine general pozitiva iti da incredere un fortele proprii si te ajuta sa vezi oportunitati si in criza. Eu, personal, sunt convins ca oricare ar fi problema exista si o solurie care, in proportie de 99,99%, vine din interiorul tau si nu de la altii", spune Adrian Torma, Administrator Auto Alex.
Cu o cifra de afaceri de 41 mil. RON in 2009, Auto Alex a avut o atitudine proactiva fata de criza. Inca din 2008, au fost luate masuri pentru cresterea imunitatii companiei la schimbarile care urmau sa aiba loc in piata:
"Am constientizat inca din 2008 ca peisajul economic se va schimba si am luat masuri preventive: am redus anumite investitii care nu ne aduceau beneficii rapide, am acordat mai multa atentie conditiilor comerciale, ne-am intarit relatia cu clientii, am renegociat preturile cu furnizorii, am imbunatatit comunicarea intre departamente si am investit in achizitia unui sistem informatic. Aceasta decizie ne-a ajutat sa ne gestionam mult mai bine afacerea si sa luam celelalte masuri", spune Adrian Torma, Administrator Auto Alex.