Roxana Iordache publica pe blog articolul "STAREA VREMII, LA PRO TV. PROPUNERE PENTRU BUSU", pe care il puteti citi in continuare.
De dimineata m-a dezgustat o stire repetata si rasdiscutata la Antena 3 (prezentatorii n-au nici o vina) si atunci mi-am amintit de cea mai simpatica emisiune matinala din tarisoara, cea cu Mihai Dedu, Andreea Liptak, Florin Busuioc, Raluca Arvat, Vadim Vajeu, profesionisti agreabili (helas, ce s-a dilatat ecranul cu Nety Sandu!).
Si la un moment dat, Busu evoca locomotiva cu aburi si baga o retorica alegorica a la epoca de aur si zorii anilor ’90, cand televiziunea era unica si in ceata. Baiat destept si talentat, un dulce, laureat european al starii vremii, Busu statea sa explodeze sau sa implodeze contra vremurilor de pe la noi si a injurat regimul printre dinti, folosind in exclusivitate aluzia. Dar in pielea goala.
Gratioasa Liptak se foia stanjenita, simpaticul Dedu pironea masa cu privirea si mima condescendenta din momentele in care Busu prezinta "problema zilei". Pana cand nu s-a mai putut, probabil l-a gadilat sufleurul din casca si a intrebat: e campanie electorala?
Iar Busu: Campanie electorala?! N-avem voie, vorbim de Romania la 9 dimineata.
Si ce sa-i ia? Boii de la limuzina. Care sunt o parte din telespectatorii PROTV, unii din domeniul business sau conexe, furajati cu stiri si jurnale de bunastare. Urmarind PROTV, cu impresia-asta ramai, ca traiesti intr-o tara normala, daca iti merge bine financiar si nu te intereseaza surse alternative de informare, mai ales cand sunt si stangace sau pur si simplu nu vrei sa fii tulburat din traiul tau fara griji. La PROTV, singurele anomalii din Romania sunt cele cu audienta comerciala patologica, semnalate in orori ca Jurnalul de la ora 5.
Deci, o sugestie pentru Busu: in loc de problema zilei, poate sa bage o alegorie politica, una pe zi, dintr-o tara imaginara. Iar simpaticul Dedu si gratioasa Liptak sa recunoasca personajul. Serios, imi plac foarte mult si sa stea linistiti ca niste profesionisti cuminti.