Posesorii de autovehicule nu vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna in acest sezon, masura urmand sa intre in vigoare la 1 noiembrie 2011. Soferii, insa, vor plati amenzi daca vor provoca pagube din cauza nedotarii corespunzatoare a vehiculului.
"Soferii nu sunt obligati sa aibe anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt inttre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiti de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator", a declarat Ministrul transporturilor, Anca Boagiu.
Boagiu s-a intalnit ieri cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor din transporturi, in urma discutiilor convenindu-se ca proiectul privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna sa fie modificat. O noua intalnire va avea loc peste o saptamana, potrivit Mediafax.
Ministrul Transporturilor a precizat ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circulatia pe drumurile din afara oraselor.
Boagiu a mai spus ca va fi infiintat un corp unic de control in trafic, care va reuni inspectori din ARR, registrului Auto Roman si CNADNR.
Ministerul transporturilor a prezentat recent un proiect de OUG care prevedea ca soferii de autoturisme si camioane vor fi obligati sa utilizeze anvelopele de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 de lei, si sa achite daunele aduse elementelor care compun drumul daca nu au asigurare.