Constantin Gheorghe publica pe blog articolul "Moguliada, cruciada morala a dalmatienilor", pe care il puteti citi in continuare.
' Comunistii au infiintat "Daciada". Care avea haz, in sensul ca-si mai miscau unii sau altii hoitul din dotare, mai ieseau in sanul primitor al naturii, isi mai hraneau ochiul cu frumusetile patriei, care mai verzi, care mai nurlii, tocmai pentru a mai uita de cultul personalitatii Geniului din Carpati. Urmasii lor portocalii au inventat "Moguliada", care se vrea lupta intregului popor, strans unit in jurul Iubitului Conducator Basescu si al sinistrei sale pupile, Fecioara din Plescoi, impotriva mesantilor moguli, care vor sa fure bogatiile patriei iubite si ale caror televiziuni, cu jurnalistii din dotare, ii musca sistematic si cu metoda de cur.
Hazul dracului in toata aceasta afacere este zelul cu care au intrat in competitie Boc si Cotoi. Ambii o au groasa la posterior: Boc, pentru ca-l sapa Fecioara din Plescoi ca sa-i ia locul in Partid si in Guvern, si atunci vrea sa-i transmita Inteleptului Carmaci un mesaj: "Pulimea Ta, unde mai gasesti o carpa ca mine?", Cotoa pentru ca il asteapta o intalnire nu tocmai comoda cu procurorii, in privinta fraudarii votului la Legea Pensiilor, si asta gratie Antenei 3 si Realitatii TV. Si atunci, cum sa intri in "Moguliada"?
Totul este de un ridicol perfect. Da, SOV are bube in cap. Si Dan Voiculescu o avea, dar nu atat de vizibile. Dar sa le reproseze bubele Basescu, Boc, Fecioara din Plescoi si toata liota de furaciosi din PDL, asta e prea mult! Cand incepi o cruciada morala, asigura-te, dracului, ca tu, care te pui in fruntea ei, esti imaculat. Nu mizati pe ura oamenilor fata de bogati, nu de altceva, dar nici voi nu sunteti tocmai sarantoci si nici averile voastre lacrima. Asa ca mai usor cu cruciada morala pe scari, ca ni se face greata!'

Nota Red. La argumentele de mai sus, adaugati si definitia mogulului in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (DEX online):
MOGUL, - A; moguli, -e, s.m. si f., adj. 1. S.m. si f. Persoana care facea parte din dinastia mongola care a cucerit India. 2. Adj. Referitor la mogul (l), de mogul (1). 3. S.m. Fig. Persoana foarte importanta cu puteri discretionare. - Din engl. Mogul.
Daca facem un minim efort de a raspunde la intrebarea cine este cea mai importanta persoana cu puteri discretionare in Romania, vom constata ca SOV si Voiculescu sunt niste mici Moguli, cu puteri limitate in media, in timp ce Traian Basescu se incadreaza perfect in categoria Mogulului Sef: dispune de Guvern, de Partid, de Armata, de Politie (!), Jandarmerie, servicii secrete etc. Si sa nu uitam de averea personala a presedintelui si a clanului sau - avere necontrolabila!