Brandul "La Mosie" isi consolideaza prezenta pe piata de distributie, cu fructe produse in ferma pomicola proprie de la Adunatii Copaceni.
Pentru al treilea an consecutiv, Ferma La Mosie a sarbatorit recent Ziua Pomiculturii, la Adunatii Copaceni, alaturi de partenerii sai, de colaboratori si de alti pomicultori din toata tara.
Prezentarea Fermei La Mosie si petrecerea campeneasca ce a urmat dupa vizitarea fermei a devenit o traditie la ferma pomicola La Mosie. Evenimentul a reunit atat marii distribuitori, cat si producatorii de fructe din Romania, oferind ocazia ambelor parti de a discuta noi proiecte si parteneriate, dar si de a descoperi Ferma La Mosie, ce reprezinta una dintre cele mai moderne ferme pomicole din Romania.
SC ANDANY TRADING SRL, companie infiintata in anul 1993, cu capital
integral romanesc, si-a propus sa atinga intr-o perioada relativ scurta o
pozitie importanta in domeniul productiei de fructe si legume dar nu
numai, axandu-si atentia si in zona dezvoltarii si productiei de pomi
fructiferi si ornamentali din categoria paltin, castan, nuc, etc.
Obiectul principal de activitate il constituie exploatarea fermei pomicole
de 100 ha, precum si comercializarea produselor finite sub brandul "La
mosie din 1961".
Proprietatea este localizata la limita comunelor Calugareni si Adunatii
Copaceni, la o distanta de aproximativ 1500 m de DN 5.
Ferma are o conformatie aproximativ patrata cu latura de cca 700 metri.
Accesul in ferma se face atat auto cat si pietonal. Proprietatea este formata
din doua tarlale una in partea de nord si cealalta spre sud, fiind dispuse pe
directia Nord-Sud.
Livada contine plantatii de :
meri din soiurile Fuji, Idared, Johnna, Gold, Grany Smith, Red Elstar
peri: Williams, Confience, Alex, Comice
coacaz negru: Titania, Tsema
cires: Regina, Lapris
prun: Victoria, Mayahanita, Wolf
piersici
vita cu soiurile Moscat si Merlot precum si o suprafata de hectare folosita
ca pepiniera.
Baza materiala de care dispune in vederea realizarii unor produse
de calitate mai cuprinde printre altele echipamentele de mai jos. Toate
echipamentele sunt de ultima tehnologie si generatie fiind achizitionate de
la producatori cu traditie in domeniu ca: VAN WAMEL; PERFECT; FRUMAC;
ATLAS COPCO; BOIX; ARNOLD HOLSTAIN.
Brand 100% romanesc, "La Mosie" este una dintre cele mai mari livezi in termini de productie super intensive din Romania. In timp ce o livada traditionala romaneasca numara 300 metri/ha, in cadrul fermei La Mosie sunt 2.500 meri/ha.
Cele 100 ha ale fermei numara fructe precum mere, pere, cirese, piersici, prune, nectarine, gutui, visine, dar si zmeura, coacaze, vita de vie, struguri de masa ori nuci. Toti pomii au fost adusi din Olanda la varsta de doi ani, au fost aclimatizati, 2009 fiind primul an cu recolta semnificativa.
Activitatea fermei noastre pomicole a inceput in anul 2004 cu 40 de hectare si o investitie initiala de 20.000 eur/ha. Acum ferma se intinde pe o suprafata de 100 hectare, investitia actuala ridicandu-se la peste 7 milioane de euro, la care se adauga utilajele si tratamentele.
"Pomii au fost achizitionati treptat din Olanda de la cel mai mare producator de pomi fructiferi. Pentru perioada urmatoare, vizam extinderea fermei pe o suprafata de 200 ha", afirma Gheorghe Racaru, Directorul de Strategie si Dezvoltare al grupului de firme ce are in componenta ca principale companii Romstrade, Blue Air si Andany Trading, detinatoarea brandului "La Mosie".
"Fructele se distribuie in acest moment doar catre retaileri. Suntem avantajati de faptul ca dupa recoltare putem stoca fructele pe perioade mai lungi de timp si astfel putem furniza marfa de foarte buna calitate, produse in Romania si la cateva luni de la recoltare, luni in care exista cerere de fructe, iar piata nu o poate satisface. Detinem doua hale industriale cu functiune de depozitare si frig care ne-au permis ca o parte (20%) din productia din 2009 sa poata fi livrata si in 2010", a mai spus Gheorghe Racaru.
"Ma ocup de aviatie de doi ani. Societatea care detine aceasta livada are acelasi patron. Mi-a venit o idee: sa incerc sa vorbesc cu niste scoli care sa trimita copii la ferma, pentru a putea sa vada livada. Cred ca e un lucru bun pentru copii sa vada acesti pomi! La Mosie este singurul brand 100% romanesc de la noi", a precizat Oana Roman, consilier PR la Andany Trading, detinatoarea bradului "La Mosie".
Evenimentul a fost marcat de o petrecere la care au cantat formatia Taraf si doua soliste, dupa care ziaristii s-au putut plimba cu o trasura trasa de cai.