In cazul apartamentelor cu trei camere din Bucuresti, scaderea inregistrata de indicele imobiliare.ro a fost de 7,6%, la 1.100 euro/mp. Cea mai mica scadere a fost inregistrata de apartamentele cu doua camere: 7,2 %.
Apartamentele vechi cu patru camere din Capitala erau mai ieftine cu 8,8% in luna august, la 992 euro/mp, fata de luna mai, o scadere importanta consemnandu-se si in cazul garsonierelor vechi, de 8,1%, la 1.231 euro/mp, a anuntat joi imobiliare.ro.
In cazul apartamentelor cu trei camere din Bucuresti, scaderea inregistrata de indicele imobiliare.ro a fost de 7,6%, la 1.100 euro/mp. Cea mai mica scadere a fost inregistrata de apartamentele cu doua camere: 7,2 %.
Potrivit imobiliare.ro, la nivel national, pe cea de-a doua pozitie in clasamentulul reducerilor se situeaza Constanta. Aici, cel mai mult s-au ieftinit apartamentele vechi cu patru camere, cu 8,3%.
In topul reducerilor urmeaza apartamentele cu o camera, al caror pret cerut a scazut cu 8,2%. Declinul inregistrat de apartamentele vechi cu doua camere a fost de 7,3% in acest interval. Si proprietarii locuintelor vechi cu trei camere şi-au redus pretentiile, pretul cerut pentru aceasta categorie fiind in prezent cu 6,9% mai mic decat la inceputul verii.
In Brasov, conform imobiliare.ro, cel mai mult s-au ieftinit apartamentele vechi cu o camera. Pretul solicitat de proprietarii acestora a scazut cu 5,6% in intervalul analizat, inregistrand la sfarsitul lunii august o valoare de 880 euro/mp. Pe urmatoarea pozitie in clasament se situeaza apartamentele vechi cu trei camere, care s-au ieftinit cu 4,8%. Si locuintele cu patru camere din Brasov au suferit o usoara ieftinire, pretul cerut pentru acestea scazand cu 4,4%. Cele mai mici reduceri au fost inregistrate la apartamentele vechi cu doua camere, de 3,5%.
In Cluj, rata medie de scadere a preturilor se situeaza la un nivel net inferior comparativ cu celelalte mari orase ale tarii. Potrivit indicelui imobiliare.ro, pe segmentul apartamentelor cu o camera au fost inregistrate chiar scumpiri in perioada analizata. Astfel, pretul acestora a crescut cu 1,1%, la 1065 euro/mp la sfarsitul luiaugust.
Desi s-au inscris pe un trend descendent, celelalte tipuri de locuinte din Cluj au suferit scaderi usoare. Astfel, pretul cerut pentru apartamentele cu doua si trei camere s-a redus cu 2,2%, in vreme ce, in cazul locuintelor cu patru camere, scaderea a fost de 3,7% in perioada analizata.
In Iasi, cea mai mare rata de scadere a fost inregistrata la apartamentele cu trei camere. Astfel, potrivit indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru acest tip de locuinta s-a diminuat cu 4% in perioada analizata, la 818 euro/mp. Un ritm mai redus de depreciere a putut fi observat in cazul apartamentelor cu doua camere. Acestea s-au ieftinit cu 1,6%, ajungand la un nivel de 881 euro/mp. O evolutie atipica pentru perioada actuala au avut-o preturile garsonierelor iesene. Din mai pana in august, valorile de listare pe acest segment au cunoscut o apreciere de 1,3%, pana la o valoare medie de 962 euro/mp. La acest pret, apartamentele cu o camera reprezinta, de altfel, cel mai scump tip de locuinta din oras.
Si in Timisoara, pe primul loc in topul reducerilor se situeaza tot locuintele cu trei camere. La sfarsitul lunii august, acestea au ajuns la o valoare medie de 797 euro/mp, cu 6,9% mai putin decat in mai. O scadere de 6,4% a fost inregistrata pe segmentul apartamentelor cu patru camere, care au ajuns la un pret de 732 euro/mp la sfarsitul perioadei analizate. Cea mai mica reducere a putut fi observata in cazul locuintelor cu doua camere. Acestea s-au ieftinit cu 5,4%, pana la 859 euro/mp. Preturile locuintelor timisorene cu o camera au scazut ceva mai mult, la sfarsitul lunii august, acestea costand, in medie, 927 euro/mp.