Omul de afaceri considera ca iesirea din criza este conditionata de revenirea Statelor Unite: "daca Statele Unite cad in a doua parte a crizei din nou, adica se afunda, te uiti intre 5 si 10 ani la deflatie, la criza si la nenorocire".
Ion Tiriac considera ca pentru Romania criza este departe de a fi trecut, iar anul viitor o vom duce mai rau.
Intr-un interviu pentru incont.ro omul de afaceri a apreciat si ca prin imprumuturile Romaniei pentru a plati pensii si salarii, in loc sa se faca investitii "ne subjugam degeaba".
"Noi am stiut ca vine criza, inca de acum 3 ani. Dar nu am stiut ca vine in halul asta! Ne-am pregatit pentru aceasta criza si am facut tot ce era de facut pana in momentul de fata, avand insa in spate si in ziua de azi resurse sa o mai ducem. Pentru ca dupa parerea mea mai dureaza!", a declarat Ion Tiriac pentru portalul economic. Omul de afaceri considera ca iesirea din criza este conditionata de revenirea Statelor Unite: "daca Statele Unite cad in a doua parte a crizei din nou, adica se afunda, te uiti intre 5 si 10 ani la deflatie, la criza si la nenorocire".
Tiriac este de parere ca imprumuturile nu ar trebui folosite pentru plata pensiilor si salariilor, ci pentru investitii, iar costurile legate de aceste cheltuieli ar fi trebuit sa fie reduse inca de acum doi ani. El a critiocat si dezinteresul guvernantilor fata de mediul de afaceri. El a spus ca de la inceputul crizei nu a inchis nicio afacere si are 8000 de angajati: "Ala e interesul: sa-mi faca mie ceva, ca sa pot tine oamenii astia, sa nu-i trimit maine dimineata domnului Boc alti 4.000".