Tinerii care vor dori sa dezvolte afaceri aici vor urma cursuri de management, organizate de administratori. Incubatorul va avea 27 de celule. Administratorii parcului industrial care gazduieste incubatorul asteapta terenuri pentru extinderea zonei de afaceri.

Incubatorul de afaceri Craiova, dezvoltat de Consiliul Judetean (CJ) Dolj, isi va deschide portile la 1 octombrie, a anuntat ieri Marin Nicoli, administratorul parcului industrial al orasului - in incinta caruia va functiona incubatorul. Proiectul a fost finantat prin Programul Phare CES - Infrastructura Regionala si Locala si a costat 5,8 milioane de euro. "De la 1 octombrie vom incepe programul de instruire cu tinerii care vor sa dezvolte o afacere in incubator. Constructorul are termen sa predea lucrarea pe 5 septembrie. Acum se lucreaza inca la turnarea asfaltului in fata cladirii care va gazdui incubatorul", a precizat Marin Nicoli.
Tinerii care vor dori sa-si deschida o afacere in incubator vor urma cursuri de management, organizate de administratorii parcului industrial. Cursantii trebuie sa aiba sub 30 de ani, studii in domeniile vizate (politehnica, aeronautica, electronica etc.) si intentia de a deschide afaceri in incubator, in domenii ca IT, auto etc. Ei vor urma scoala de management timp de un an. In parc vor exista 18 celule de incubare. Numarul lor va ajunge la 27, cu tot cu cele auxiliare.
Incubatorul de afaceri vizeaza incurajarea spiritului antreprenorial pentru patru grupuri-tinta: IMM-urile in faza incipienta (companii noi), IMM-uri desprinse din compania-mama (companii spin-offs), IMM-uri existente, dar care cauta afaceri speciale pentru a se dezvolta (companii independente), precum si IMM-uri care se vor localiza in cadrul incubatorului, ca rezultat al aparitiei primelor trei grupuri (companii de outsourcing) - prestand serviciile pe care societatea le va externaliza.
Asteapta extinderea

Pe langa incubatorul de afaceri, parcul industrial vrea sa se extinda cu alte 8,5 hectare de teren adiacente actualei locatii, pe care sa le preia de la o unitate de jandarmi. CJ Dolj are deja acordul de principiu pentru aceasta tranzactie, insa asteapta o hotarare de guvern in acest sens. Potrivit lui Marin Nicoli, trei producatori de componente auto pentru Ford asteapta sa deschida noi fabrici aici. Este vorba de compania germana Kirchhoff Automotive - producator de structuri de caroserie si sasiu, Afmech NV - o firma din Genk (Belgia), care produce echipamente hidraulice, precum si Rochling Automotive Italia - producator de componente din plastic pentru automobile. Reprezentantii parcului industrial estimeaza ca toate cele trei companii pot infiinta 3.200 de noi locuri de munca.