Dupa 1 an si jumatate de la lansarea pe piata romaneasca de asigurari, Signal Iduna anunta majorarea capitalului social cu aproape 2 milioane de Euro.
Majorarea capitalului social a avut loc prin emiterea unui numar de 7500 de noi actiuni nominative dematerialiazate, ce au fost integral subscrise de actionarul SIGNAL IDUNA HOLDING AG. In prezent, ca urmare a acestei actiuni, capitalul social al companiei subscris si varsat integral de actionari in numerar este mai mare de 12 milioane Euro echivalentul a 43.369.025, RON.
Cu o experienta de peste 100 de ani in sectorul solutiilor complete de asigurari de sanatate, Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, unde are in prezent peste 13 milioane de clienti. De la lansarea companiei pe piata, principalul segment de business al Signal Iduna a fost reprezentat de asigurari private de sanatate, insa compania germana ofera solutii de inalta calitate si in cazul asigurarilor de viata si de accident.
Prin produsele pe care le ofera Signal Iduna se adreseaza intregii familii. Indiferent ca este vorba de un inceput de drum, de protectia celor mai dragi persoane sau de asigurarea unui confort financiar, Signal Iduna iti ofera protectie, securitate si ingrijire la standarde inalte de calitate. Inca de la lansarea pe piata romaneasca la sfarsitul anului 2008, impunand un standard la nivel occidental pe piata asigurarilor de sanatate, Signal Iduna si-a propus obtinerea pozitiei de lider pe acest segment in urmatorii ani.
Iata ce declara Domnul Leslie Breer, Presedintele Signal iduna Romania referitor la recenta infuzie de capital : ' Grupul Signal Iduna continua sa investeasca in Romania. Signal Iduna a investit masiv in ultimii 18 ani pe pietele din Europa Centrala și de Est și va continua sa faca acest lucru si in viitor.
Obiectivele noastre ca si companie nu s-au schimbat, suntem in continuare angajati in procesul de introducere in Romania a asigurarilor private de sanatate la standarde ridicate de calitate, dar in același timp ne vom concentra asupra segmentului de asigurari de viața si accidente. Astfel, prin Signal Iduna romanii beneficiaza prompt si negresit de servicii medicale de calitate internationala, compania de asigurari aducandu-si aportul direct la imbunatatirea notiunii de ingrijire medicala in Romania".
Cele doua companii originare, care au format in 1999 grupul Signal Iduna, au o experienta de mai bine de o suta de ani in asigurarile de sanatate.
IDUNA NOVA a luat fiinta la initiativa unor mestesugari independenti si a unor oameni de afaceri, care au infiintat la Hamburg, in 1906 un fond pentru despagubiri in caz de boala sau moarte.
SIGNAL s-a dezvoltat in 1907 din dorinta mestesugarilor din Dortmund de a se ajuta intre ei. Urmand exemplul omologilor lor din Hamburg, ei au creat un fond pentru ajutorarea bolnavilor. De-a lungul deceniilor urmatoare Dortmund si Hamburg au devenit centre vitale de servicii de asigurari pentru grupurile profesionale.
Astfel, timp de un secol, cele doua companii originare, care au format grupul Signal Iduna, au devenit parteneri de incredere pentru intreprinderile mici si mijlocii, asociatiile mestesugaresti si de comert din Germania.
Din 1999 grupul de asigurari Signal din Dortmund si Iduna Nova din Hamburg si-au unit fortele devenind Signal Iduna, un asigurator integrat pentru orice segment de populatie. In intentia de a patrunde pe piata Europei Centrale si de Est, operatiunile grupului au fost extinse in Ungaria si Polonia, iar acum si in Romania. Signal Iduna este de asemenea prezenta si in Elvetia cu o companie de reasigurari.
Conceptul original al fondatorilor, ‘Securitate prin increderea in propriile forte’, a ramas semnificativ pana in prezent si devine din ce in ce mai folosit in sistemele publice de asigurari. Acesta este unul din motivele pentru care Signal Iduna are o imagine foarte buna pe piata asigurarilor.
Activitatea principala a grupului Signal Iduna este producerea si vanzarea de polite de asigurare pentru persoane fizice si corporatii, managementul activelor si servicii bancare pentru acumularea de capital.
In sectorul financiar compania detine o banca privata, o asociatie de economisire - creditare in domeniul imobiliar, o companie de investitii si o companie pentru managementul activelor.
In Romania, Signal Iduna are 70 de angajati si 92 de colaboratori.
Grupul Signal Iduna este deosebit de puternic atat din punct de vedere al capitalizarii cat si al resurselor financiare, ocupand o pozitie de top pe piata germana ; cei peste 13.000 de angajati serviseaza peste 13 milioane de clienti (echivalentul unei jumatati din populatia Romaniei) dintre care peste 2 milioane numai in segmentul asigurarilor de sanatate.
In anul 2009 grupul Signal Iduna a incasat prime de asigurare in valoare de 5.2 milioane de euro (incluzand aici primele Deutscher Ring Krankenversicherung).