Regiunea Campania, Camera de Comert, Industrie si Artizanat din Salerno/Intertrade si Camera de Comert, Industrie si Artizanat din Caserta in colaborare cu Camera de Comert Italiana pentru Romania au prezentat recent, la Hotel Intercontinental din Bucuresti, la Club Lounge, evenimentul de degustare cu ocazia Zilei Europene a Mozzarellei dde Bivolita din Regiunea Campania D.O.P.
Evenimentul a avut ca scop promovarea si valorificarea "Mozzarellei de Bivolita din Regiunea Campania D.O.P.", un produs de excelenta alimentara Made in Italy. Evenimentul s-a desfasurat simultan in 26 de Tari Europene, unde isi au sediul Camerele de Comert Italiene.
Momentul central l-a constituit legatura tip videoconferinta cu toate Camerele de Comert Italiene din Europa, coordonata si dirijat direct din Italia cu Camera de Comert din Salerno. Imediat dupa aceea a inceput partea strict culinara a evenimentului cu o fastuoasa gustare de mozzarella de bivolita D.O.P., dar si de alte produse italiene de calitate superioara: prosciutto crud de Parma, salam felino, ulei extra virgin de masline. Presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania, Guglielmo Frinzi, a avut ocazia sa ii salute pe toti participantii si sa prezinte calitatea si excelenta artei gastronomice italienesti, cu precadere a mozzarellei de bivolita. In continuare s-au facut legaturile prevazute pentru teleconferinta.
La eveniment a participat si Presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), George Constantin Paunescu, care a tinut un scurt speech.