In cele 7 luni de la lansare, prin programul "Prima Casa" au fost aprobate aproximativ 14.000 de dosare si au fost cheltuiti aproape 600 de milioane de euro.
Autoritatile fac ultimele renovari la programul "Prima Casa". Modificarile ar trebui finalizate saptamana viitoare. Pentru ca varianta imbunatatita la Prima Casa vizeaza locuintele noi, bancherii au cerut ca valoarea imprumuturilor acordate sa fie mai mare de 60 de mii de euro. In plus, guvernantii vor ca si locuintele ANL sa poata fi achizitionate prin intermediul acestui program.
In cele 7 luni de la lansare, prin programul "Prima Casa" au fost aprobate aproximativ 14 mii de dosare si au fost cheltuiti aproape 600 de milioane de euro. Adica mai mult de jumatate din miliardul de euro pus la bataie de autoritati. Cei mai multi romani au optat pentru apartamente cu 2 camere.
Autoritatile incearca acum ca, prin varianta imbunatatita a programului "Prima Casa", sa incurajeze achizitia de locuinte noi. Si pentru ca preturile acestor case sunt mai mari, bancherii au cerut majorarea plafonului de creditare de la 60 de mii de euro cat este in prezent la 80 de mii de euro. Casele ANL ar putea fi cumparate de asemenea prin acest program.
"Am pregatit cadrul legislativ modificat prin care locuintele ANL sa poata fi vandute celor care beneficiaza de ele, celor care le folosesc in acest moment prin programul prima casa", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea.
Termenul dat de autoritati pentru inceperea noului program "Prima Casa" este 15 februarie.