Prin lansarea portalului de vanzari online www.astraonline.ro de miercuri, 2 decembrie 2009, Astra Asigurari devine prima companie care pune la dispozitia clientilor sai 5 (cinci) dintre cele mai solicitate si necesare produse de asigurare. Astfel, ASTRA Asigurari ofera clientilor care doresc sa aiba controlul propriului portofoliu de asigurari, posibilitatea achizitiei facile de asigurari direct din fata computerului, 24 de ore din 24, de acasa sau de la serviciu, in conditii de deplina siguranta.
Conferinta de presa, care a avut loc la AFI Palace Cotroceni, a prezentat beneficiile pe care acest nou serviciu online le ofera clientilor. Astra Asigurari este singura companie din Romania care vinde online 5 (cinci) produse de asigurare. Acestea sunt cele mai solicitate de clienti si reprezinta peste 90% din portofoliul companiei de asigurari.
Conferinta de presa a fost completata de mini-scenetele pregatite de tinerii actori Elena Xing si Alexandru Zob, au exemplificat cu haz, mici accidente care pot interveni in trafic, in casa sau in vacanta. Pentru a evidentia modul in care Astra Asigurari, isi protejeaza clientii de neprevazutul vietii cotidiene, prin serviciul online lansat, cei doi actori au pus in scena aspecte din viata de zi cu zi, ce se pot intampla oricui. Morala: diferenta o face calitatea de asigurat. Aceste scenete au asigurat originalitatea evenimentului si au imprimat acestuia o atmosfera de buna-dispozitie.

Siguranta datelor personale, economia de timp, pretul redus, comoditatea, ofertele speciale si bonusurile - aceasta este oferta pe care Astra Asigurari a pregatit-o incepand din decembrie 2009 clientilor sai.
Oficialii ASTRA Asigurari prognozeaza pentru 2010 incheierea a peste 50.000 de polite de asigurare prin intermediul website-ului de vanzari.

"Accesibila 24/24h, aplicatia www.astraonline.ro permite achizitionarea asigurarilor dorite in orice moment si de oriunde. Suntem o companie moderna, dinamica, conectata la cele mai noi tehnologii. Suntem, de asemenea, pionierii subscrierii electronice in Romania. Azi avem inca un motiv de bucurie prin lansarea acestui site, unic in Romania prin oferta de asigurari pusa la dispozitia clientilor nostri.
Suntem oamenii viitorului tehnologic. De aceea am preferat sa realizam lansarea portalului www.astraonline.ro intr-un cadru modern, sa vizionam un film 3D in sala cu cel mai futurist ecran din Romania, sa facem o demonstratie live a modului facil in care functioneaza site-ul prin mijlocirea unui ziarist prezent in sala’’, declara Radu Mustatea, Presedintele Directoratului Astra Asigurari.

Despre Astra Asigurari:
ASTRA Asigurari este cea mai mare companie de asigurari cu actionariat si capital preponderent autohtone. ASTRA Asigurari se pozitioneaza in top 4 al companiilor de asigrar la asigurari generale si este una dintre companiile cele mai capitalizate din piata autohtona, avand un capital social in suma de 55 mil. Euro.
ASTRA Asigurari este lider de piata la asigurari property, inregistrand la finele lui august 2009 o crestere de 235% pe aceasta linie de asigurare fata de perioada similara din 2008. Compania este lider de piata la asigurari maritime si de aviatie, jucator de traditie pe segmentul RCA si asigurator de marca la asigurari generale. ASTRA Asigurari a raportat la finele primelor 9 luni ale lui 2009 un profit net in valoare de 4.179.465 RON fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, care s-a cifrat la 1.313.642 RON.
Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate dupa primele 9 luni ale lui 2009 se cifreaza la 611.378.828 RON, din care 604.167.507 RON, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 22% fata de trimestrul III 2008.
Compania este membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor, dl. Radu Mustatea detinand functia de Vicepresedinte al PAID.
De asemenea, in 7 decembrie 2009, ASTRA Asigurari a fost distinsa cu Premiul pentru ,,Compania cu cea mai buna dinamica a unei companii cu prime brute subscrise de peste 500 mil. lei’’ in cadrul ,,Galei Asiguratorilor de Top’’, eveniment organizat de Trustul de Presa FinMedia.