In cadrul ultimului targ imobiliar al anului, desfasurat in perioada 3-6 decembrie la World Trade Center Bucuresti, vizitatorii nu mai vin sa ia pulsul pietei, ci sa cumpere locuinte. S-au efectuat, in primele doua zile de targ, 21 de tranzactii imobiliare, cu o valoare totala de peste 2 milioane de euro, 6 dintre cumparatori achizitionand locuintele cu bani cash. S-au vandut, pana in acest moment, 15 apartamente in Bucuresti si in Ploiesti, un apartament de 480.000 € in centrul Bucurestiului si 6 vile in imprejurimile Bucurestiului.
"Spre deosebire de alte targuri imobiliare, cand majoritatea vizitatorilor veneau sa prospecteze piata, la ultimul targ imobiliar al anului oamenii vin hotarati sa-si cumpere locuinte si, in ciuda unei crize economice indelung anuntate, se fac chiar si tranzactii cu plata cash. Se vand, in mare parte, locuinte in jurul valorii de 60.000 €, dar cea mai ieftina locuinta achizitionata a fost intr-un proiect din Ploiesti, cu o valoare de 21.000 € iar cea mai scumpa, un apartament cu 3 camere in complexul residential de lux Lotus Cismigiu." (Vlad Vlasceanu, director tIMOn).
Observam nu o revigorare a pietei, ci un inceput de isterie generala
Majoritatea vizitatorilor sunt speriati de zvonurile care s-au vehiculat pentru anul viitor, incepand cu programul "Prima Casa" ce risca sa dispara, cu valoarea tva care risca sa creasca sau cu zvonurile legate de o usoara crestere a preturilor, incepand de anul viitor. " Ce trebuie sa inteleaga cumparatorii este ca s-a ajuns la un minim istoric al preturilor, iar speranta noastra este ca asta va insemna o maturizare a pietei si o stabilizare a ritmului tranzactiilor, nu o eventuala crestere a preturilor" (Vlad Vlasceanu).
In primele doua zile de tIMOn s-au vandut un apartament de 3 camere in Lotus Cismigiu, un apartament de 3 camere in Vitan Platinum Towers, 7 apartamente in Ploiesti, un apartament de 2 camere de la Be Igloo, doua apartamente de doua camere in Pipera Citylights, doua apartamente de doua camera in Onix City, o garsoniera si un apartament de doua camere in zona Titan si trei vile la Frumusani prin West Invest si 2 vile in proiectul Gruiu Residence.
Targul imobiliar tIMOn Ultima sansa sa-ti iei o casa va fi deschis pana duminica, 6 decembrie, la World Trade Center Bucuresti.