AFI Palace Cotroceni, cel mai mare centru comercial din Romania, anunta 29 octombrie 2009 ca data oficiala de deschidere a mall-ului.
"In ultima luna si jumatate am semnat peste 30 noi contracte cu retaileri importanti. Brandurile care au ales pe ultima suta de metri sa devina parte a proiectului nostru au facut ca ponderea suprafetei inchiriate sa atinga 95%.
Pentru a avea totul foarte bine pus la punct in momentul in care mall-ul isi va primi vizitatorii, incluzand in mod evident si magazinele brandurilor care ni s-au alaturat recent, am decis să stabilim data deschiderii pentru finele acestei toamne, in perioada optima unei asemenea actiuni pentru un centru comercial," a declarat Israel Visel, Manager al Romanian Malls Division&AFI Palace Cotroceni Mega Fun ‘N Mall. AFI Palace Cotroceni este situat la intersectia dintre Str. Vasile Milea si Bd. Timisoara, avand o suprafata totala de 215.000 mp, suprafata inchiriabila reprezentand aproximativ 76.000 mp.
Intreaga suprafata construita va gazdui: 300 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis 24/7, 20 de săli de cinema, primul IMAX din Romania (3D), restaurante, o pistă de carting, 2 cazinouri, un patinoar de aproximativ 1000 mp - cel mai mare aflat intr-un centru comercial din Romania, deschis tot timpul anului -, un perete de escalada, un lac artificial, un teren de joaca pentru copii, o pistă de role, bowling si snooker.