Scandalul firmei la care a fost actionar fratele presedintelui face noi victime. La solicitarea ministrului Adriean Videanu, Aurel Cazacu si-a dat demisia sambata din functia de director pentru industria de aparare in Ministerul Economiei. Fiica lui Cazacu, Maria, s-a retras vineri din firma Desintco SRL, in care era asociata cu Mircea Basescu. Ministrul Videanu a anuntat inca de vineri ca a cerut o ancheta a corpului de control, iar sambata i-a cerut demisia lui Cazacu.
Aurel Cazacu este singura persoana implicata care a vorbit despre importanta cooptarii lui Mircea Basescu in firma la care actionar era si fata sa. Directorul pentru industria de aparare din Ministerul Economiei nu si-a schimbat opinia nici dupa ce scandalul a luat amploare: "Durerea mea este ca in aceasta tara nu poti sa faci anumite lucruri de nivel decat daca lucrezi cu oamenii care se afla in acest moment in varf la nivelul statului", a explicat el.
Aurel Cazacu a ocupat in ultimii 20 de ani diverse posturi de conducere in cadrul structurilor industriei de aparare, inclusiv la companiile nationale Romarm si Romtehnica.