Angajatii hipermarketului Pic din Craiova au protestat ieri, pentru cateva ore, fiindca nu si-au primit drepturile salariale pe ultima luna.
Lucratorii de la case si galantare au refuzat sa inceapa munca pana nu li s-au dat explicatii cu privire la banii pe care ar fi trebuit sa-i primeasca inca de pe 10 iulie. "In contractul nostru de munca este prevazut sa ne ridicam salariile pe 10. In aceasta luna s-a intarziat si ni s-a promis ca ii vom primi pe 15, dar a trecut si aceasta data, vine sfarsitul lunii si noi... Am inteles ca la Calarasi nu au luat banii de doua luni. Am refuzat sa incepem activitatea pana nu ni se spune clar ce se intampla", a declarat una dintre casiere.
Directorul hipermarketului s-a vazut nevoit sa-i linisteasca pe angajati, sustinand ca reprezentantii de la Pitesti vor veni sa rezolve situatia si ca salariile vor fi platite pana la finalul acestei luni. Nemultumirea protestatarilor este dublata si de faptul ca disponibilizarile la Pic Craiova au fost tot mai frecvente in ultima vreme. Daca, initial, numarul angajatilor era de 400, acum a scazut la jumatate.
Dan Petre, directorul Pic Craiova, a spus ca se poarta discutii cu cei de la Pitesti pentru respectarea conditiilor contractuale fata de angajati si ca nu se pune problema inchiderii magazinului, deoarece este o investitie considerabila a grupului Pic. Desi am incercat sa aflam mai multe date despre problemele hipermarketului din Craiova in mod special, nu am primit nici un raspuns din partea directoarei de marketing, Claudia Rusu.

Problemele curg dupa arestarea patronului

Este cunoscut faptul ca lantul hipermarketurilor Pic, cel mai mare retailer alimentar autohton, a fost condus de Cornel Penescu, patronul FC Arges, si de Liviu Facaleata. Numai ca, dupa arestarea celor doi in luna aprilie a acestui an, business-ul a inceput sa scartaie. Controlul afacerilor estimate la peste 150 de milioane de euro a fost preluat de fiul si de fratele lui Cornel, Ilie Penescu. In ultimele luni, grupul Pic a inceput sa aiba probleme cu plata angajatilor, multi dintre ei fiind disponibilizati, dar si cu cea a furnizorilor. Ilie Penescu, fratele lui Cornel si-a facut cunoscuta intentia de a vinde cele cinci hipermarketuri din Pitesti, Oradea, Craiova, Braila si Calarasi. Ele sunt operationale in prezent si sunt construite pe terenuri aflate in proprietatea grupului Pic. Potrivit unor speculatii din piata, retailerul Cora ar fi interesat de preluarea lor.
In acest an, Pic aduce un magazin Interhome la Craiova. Reteaua de magazine de bricolaj Interhome, controlata de o firma belgiana, va deschide pana la sfarsitul acestui an un magazin in parcarea hipermarketului Pic din Craiova, dar si in alte orase. Atragerea altor retaileri in vecinatatea hipermarketurilor sale vizeaza cresterea numarului de clienti, care, in ultima vreme, cu toate ofertele facute, sunt tot mai putini.