Moise Guran este un jurnalist roman pe teme economice, prezentatorul si realizatorul emisiunii Biz Bazar de la postul TV Antena 3. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si apoi a urmat cursurile Scolii BBC pentru televiziune. A lucrat ca reporter la Tineretul Liber (1994), reporter special la Evenimentul Zilei (1994-1997), redactor la Academia Catavencu (1997-1998) si apoi ca redactor economic la "Informatia Bucurestiului" (1998-1999).
Din anul 1999, lucreaza in televiziune mai intai ca reporter si corespondent economic la postul TV Antena 1 si in prezent, din anul 2005, realizeaza emisiunea Biz Bazar de la postul TV Antena 3.
Biz Bazar este un jurnal de 30 de minute de stiri economice care are drept public tinta oamenii de afaceri din Romania, cu extensie spre potentialii investitori dar si consumatori. Emisiunea urmareste captarea publicului matur, interesat de viata economico-sociala, cu legaturi sau interese in lumea business, dar nu numai.
Prezentatorul si realizatorul emisiunii este Moise Guran, deja dedicat zonei economice audio-vizuale. Moise Guran este un jurnalist complet si intotdeauna la zi cu informatiile economice, care stie sa translateze limbajul arid, specializat in unul pe intelesul tuturor, starnind interesul businessman-ilor prin continutul stirii, si cel al potentialilor oameni de afaceri prin prezentarea si forma acesteia.
In emisiunea Biz Bazar, Moise Guran are ca invitati oameni cu greutate care, prin declaratiile lor genereaza alte stiri.