Chiar si in aceasta perioada, oferta bancara din Craiova este din ce in ce mai diversificata. Ieri, Bank of Cyprus Romania a inaugurat prima sucursala din zona de sud-vest a tarii. "Aceasta reprezinta o etapa importanta in dezvoltarea retelei teritoriale a bancii. Sucursala de la Craiova este cea de-a treia (dupa Constanta si Pitesti) din afara Bucurestiului si credem ca o sa avem rezultate importante aici, desi concurenta e acerba", a declarat Mircea Sacuiu, vicepresedintele pe zona de risc si aprobare creditare a Bank of Cyprus, la inaugurarea sucursalei.
Noua sucursala se adauga celor zece existente (opt in Bucuresti, una in Constanta si alta in Ploiesti) si ofera clientilor o gama extinsa de produse financiare si servicii bancare moderne, care se adreseaza atat segmentului de retail - persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii, cat si segmentului corporate.
"Consideram ca piata locala este dinamica si atractiva, oferind oportunitati de dezvoltare a activitatii bancare atat pentru segmentul persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si companii mari", a subliniat Mihai Iliescu, managerul sucursalei Craiova. De altfel, potrivit reprezentantilor bancii, situatia economica actuala ar trebui privita ca un nou inceput, un moment in care business-urile se recalibreaza.
Planul de dezvoltare al bancii vizeaza o extindere organica si echilibrata si in urmatoarele luni, extindere ce se va concretiza prin deschiderea a trei sucursale si doua puncte de lucru in Brasov, Sinaia si Bucuresti. In acelasi timp, mare parte din eforturi se vor indrepta catre sprijinirea clientilor actuali si intretinerea calitatii portofoliului existent.

Profilul unitatii bancare

Bank of Cyprus Public Company Ltd. a fost fondatain 1899 si este detinatoare aBank of Cyprus Group, aceasta fiind prezenta in noua tari, fiind liderul pietei bancare in Cipru si printre primele sase din Grecia.
Banca si-a extins operatiunile in Romania in martie 2007, prin oferirea de servicii de leasing, pentru ca in iunie 2007 sa devina operationala prima sucursala bancara la Bucuresti. Activitatea in Romania a devenit profitabila la incheierea primului an de activitate. Pe parcursul acestui an, banca a obtinut o cota de piata de aproape 0,6% din piata creditelor, calculata pe o baza care include atat creditele interne, cat si cele acordate din Cipru.