În 2007, domeniul serviciilor a fost unul dintre cele mai performante din Dolj. Firmele mici sunt cele care au reusit sa gaseasca usor reteta succesului pe piata de afaceri din judet.  Chiar daca nu este la îndemâna oricui, câteva sute de societati din Dolj au reusit sa gaseasca cheia transformarii unei simple firme într-o afacere de succes. Reprezentantii societatilor doljene cu rezultate deosebite s-au întâlnit ieri, la Craiova, la cea de-a 15-a editie a Topului Firmelor 2007, un eveniment organizat de Camera de Comert si Industrie (CCI) "Oltenia". "Topul îi prezinta pe cei care au gasit anul trecut, prin excelenta si competitivitate, reteta succesului pe piata de afaceri doljeana", a declarat Constantin Raducanoiu, presedintele CCI "Oltenia", care a subliniat faptul ca mediul de afaceri are nevoie de autoritatile publice pentru a se dezvolta.
"În domeniul prestari servicii, firmele mici au fost preponderente" În top sunt incluse 809 firme, care au îndeplinit conditiile impuse de metodologia nationala. Dintre acestea, aproximativ 320 au reusit sa se claseze pe primele trei locuri, la cele 46 de grupe de activitate ale celor sase domenii (Cercetare, dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, pescuit si piscicultura; Constructii; Servicii; Comert, export, turism). Clasamentul s-a realizat pe fiecare grupa de marime în parte (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari si întreprinderi foarte mari). "În top sunt incluse foarte multe firme mici care au reusit sa aiba performanta în 2007. Ca si domenii de activitate, chiar daca toate au fost performante, în domeniul prestari servicii, firmele au fost preponderente", a precizat Constantin Raducanoiu. Trebuie mentionate continuitatea performantelor si managementul de vârf la cele 34 de firme care, în perioada 2003-2007, s-au clasat an de an pe primele trei locuri. 
"S-au avut în vedere toate firmele din judet, nu doar cele membre ale Camerei" Pentru stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate si grupe de marime a firmelor au fost luate în considerare atât informatiile economico-financiare si situatiile financiare ale firmelor, cât si declaratiile vamale pentru valoarea exportului, informatiile furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului si de Camera de Comert si Industrie. "S-au avut în vedere toate firmele din judet, nu doar cele membre ale Camerei", a spus Constantin Raducanoiu, care a explicat ca Topul Firmelor 2007 de la Craiova a fost organizat într-un moment în care Camera îsi redefineste imaginea de organizatie deschisa catre membri. Indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor au fost cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare, precum si eficienta utilizarii capitalului angajat. 
"Oltenia n-a stiut sa iasa în fata si nu este deocamdata ce ar trebui sa fie" 
Chiar daca topul a prezentat cele mai performante firme din judet, o parte din participantii la eveniment au subliniat faptul ca oltenii pot mai mult de atât. "Am sentimentul ca Oltenia n-a stiut sa iasa în fata si nu este deocamdata ce ar trebui sa fie", a declarat Mircea Dinescu, care a primit o diploma de excelenta la evenimentul de ieri.Media Sud Management SA, premiata
la Topul Firmelor
Media Sud Management SA a primit premiul I la categoria Industrie - "Edituri, tiparirea, reproducerea înregistrarilor pe suporti si activitati conexe", întreprinderi mijlocii.
Agentia de Presa Click News SRL a primit premiul II la categoria Servicii - "Activitati cinematografice, de radio, televiziune si ale agentiilor de presa, alte activitati de spectacole", întreprinderi mici.