Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a anuntat ca pana pe 31 august va efectua controale pe Litoral si in Delta Dunarii. Anuntul a fost facut de catre presedintele ANPC, Dan Vlaicu, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta vineri, 4 iulie in statiunea Olimp. Vlaicu a dispus aceste masuri pentru perioada verii, in vederea asigurarii informarii si protectiei turistilor care isi vor petrece vacantele si concediile pe litoralul romanesc. Locatiile in care se va concentra activitatea Comandamentului Litoral si statiunile supravegheate:
*Mamaia - sediul locatiei la Hotel Ovidiu - telefon: 0241-831.933;
Din aceasta locatie vor fi supravegheate statiunile Mamaia si Navodari.
*Neptun - Hotel Miorita - telefon: 0241-731.900;
Din aceasta locatie vor fi supravegheate statiunile: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.
*Costinesti - sediul BTT - telefon: 0241-734.900;
Din aceasta locatie vor fi supravegheate statiunile: Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August si Techirghiol.
Comandamentul Delta Dunarii, va functiona in locatiile:
*Tulcea - sediul OJPC Tulcea - tel : 0240-515.658;
Din aceasta locatie va fi supravegheata zona continentala si partial din Delta (Tulcea, Mila 35, Somova, Jurilovca, Gura Portitei, Colina);
*Sulina - sediul Primariei - tel : 0240-543.111;
Din aceasta locatie vor fi supravegheate unitatile turistice din localitatile: Sulina, Crisan, Mila 23, Sfantul Gheorghe, Complexul turistic Rosu, Uzlina, Dunavatul de Jos, Dunavatul de Sus, Murighiol si Mahmudia.
Programul de lucru in aceste locatii va fi intre orele 10:00 - 20:00, de luni pana sambata, si duminica intre 10:00 - 16:00.
Inspectorii ANPC au descoperit deja primele neregului la mai multe unitati de alimentatie publica controlate vineri in statiunea Jupiter. Cei care comandau mancare primeau de fapt alimente reincalzite si prezentate ca proaspete, de fapt ele fiind preparate cu mai multa vreme inainte. De asemenea data fabricatiei si cea a expirarii nu au putut fi stabilite la mai multe produse, din cauza ca nu existau obisnuitele etichete de informare.