Crestere salariala pe o perioada de 6 luni sau pe un an de zile, acestea au fost cele 2 variante discutate in cadrul intalnirii, care a avut loc luni dupa amiaza intre reprezentantii conducerii si a celor patru sindicate din Combinat.

Majorarea salariilor si modul de acordare a extrabonusului au fost principalele subiecte discutate de reprezentantii conducerii si a celor 4 sindicate, respectiv FSS Metarom Galati, Sindicatul Solidaritatea a Siderurgistilor (SSS), UTSL si Forum. In privinta majorarii salariale, cele doua variante discutate au fost negocierea unei cresteri salariale pentru primele 6 luni ale anului 2008, pana la data expirarii contractului, precum si negocierea unei cresteri salariale pentru intregul an 2008 concomitent cu prelungirea valabilitatii Contractului Colectiv de Munca (CCM) pana la 31decembrie 2008.

In timp ce reprezentantii FSS Metarom Galati au precizat ca exista cele 2 optiuni, reprezentantii UTSL si Forum au precizat ca nu sunt de acord cu prelungirea valabilitatii CCM-ului pana la sfarsitul anului, solicitand stabilirea unei majorari salariale pentru 6 luni de zile.

"Administratia doreste ca CCM-ul sa fie prelungit pana la sfarsitul anului 2007 si in aceste conditii sindicatul Solidaritatea este de acord daca se negociaza capitolul salarizare cat si capitolul protectie sociala. Indiferent daca este vorba de negocierea unei majorari salariale pentru 6 luni sau pentru un an de zile, solicitarea noastra de majorare este de 150 de euro", a declarat liderul SSS, Gheorghe Tiber.

Presedintele FSS Metarom Galati, Ghiocel Constantinescu, ne-a declarat ca Sindicatul nu a stabilit, inca, ce majorare salariala va solicita, acest lucru urmand sa fie decis dupa ce conducerea va transmite datele financiare. "Urmeaza ca pana pe 13 decembrie, admnistratia Combinatului sa transmita un punct de vedere privitor la solicitarile Sindicatelor. Vom incerca sa stabilim un punct de vedere comun al celor 4 sindicate privind majorarea salariala", a mai precizat Ghiocel Constantinescu.

In privinta bonusului, s-a convenit ca in functie de rezultatele financiare, dupa data de 15 decembrie sa se reia discutia referitoare la acordarea unei sume sub forma de bonus de pana la 2% din salariul de baza anual, urmand sa se stabileasca modalitatea de acordare a acestuia, respectiv procent sau suma fixa precum si data pana la care salariatii vor putea primi banii respectivi. Reprezentantii sindicatelor se vor intalni azi dupa amiaza la ora 15.00 cu conducerea Combinatului, in cadrul intalnirii de dialog social.